Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Privé reizen Indonesië met auto met chauffeur

Een Indonesië rondreis individueel betekent bij Footprint Travel dat je een eigen huurauto met chauffeur mee krijgt. Overnachting van de chauffeur, benzine en andere kosten van transport zoals tol- en parkeergeld zijn bij de prijs inbegrepen. De chauffeurs spreken meestal gebrekkig Engels, echter ze hebben veel ervaring met het werken met toeristen. Hun begrip van Engels is zeker voldoende om je naar je bestemming te brengen en met wat handen en voetenwerk in basis met elkaar te communiceren. Een chauffeur is echter niet opgeleid om je allerlei achtergronden te vertellen. Bij bezienswaardigheden zijn vaak voor een klein bedrag lokale gidsen in te huren, op deze manier hou je optimale vrijheid en de kosten laag. Indien wij uit ervaring weten dat een lokale gids wenselijk, maar in een afgelegen plek niet altijd voorhanden is, dan hebben wij dit vaak al inbegrepen in de rondreis, zoals bij de rondreis Sulawesi: Off the beaten track
 
Je kunt ook een Engelssprekende gids inhuren, wat zeker je begrip van de lokale cultuur zal verhogen. Op sommige plaatsen is het zelfs mogelijk een Nederlands sprekende lokale gids in te huren. Dit is zeker een meerwaarde als je met kinderen reist.  Indonesië reizen op maatworden volledig aangepast aan jou behoeftes. Dit kan bijvoorbeeld een aanrader zijn, indien jullie met een vrij grote groep op pad gaan. Wil je zelf een groepreis Indonesië organiseren, dan kan Footprint Travel, als reisspecialist Indonesië, je het regelwerk uit handen nemen.
 
 

Privé rondreis Bali per auto met privé chauffeur

Bij Footprint Travel maken we de reis op Bali van plaats A naar plaats B tot een interessante dagexcursie. Je zult meer zien in minder tijd én je bespaart geld. Immers je hoeft ter plaatse geen excursie meer te boeken. Omdat je een eigen huurauto met privé chauffeur meekrijgt, zie je veel meer van het eiland dan bij bijvoorbeeld gedeelde busjes. Je kunt stoppen waar je wilt en hoeft met niemand rekening te houden. Ook weten onze chauffeurs vaak de leukste onontdekte plekjes. Samen met de mooie accommodaties op Bali, maakt dit je vakantie al snel tot een luxe rondreis Bali. Op Bali spreken de chauffeurs vaak behoorlijk goed Engels, en sommigen zullen, indien je aangeeft dat prettig te vinden, graag zo goed mogelijk als een soort gids optreden. Balinezen zijn heel erg trots op hun eiland en hun bijzondere cultuur. Primair zijn ze echter opgeleid tot chauffeur, alles wat extra is, komt voort uit hun eigen enthousiasme, werkervaring en scholing ‘on the job’. Verwacht dit dus niet, maar zie het als een mooie bonus, als jouw chauffeur zichzelf het Engels goed eigen heeft gemaakt.
 

Scooter huren Bali

Ben je in een plaats gearriveerd en blijf je hier een paar nachten, dan heb je op de vrije dagen geen chauffeur. Op dagen dat je geen chauffeur hebt, is het op Bali mogelijk zelf een scooter te huren en rijden. Houd er rekening mee, dat men in Indonesië links rijdt. Buiten de drukte van zuid Bali, met het vliegveld en Denpasar, is de rest van Bali redelijk overzichtelijk. Er zijn nauwelijks richtingaanwijzers, maar een vragend gezicht en een plaatsnaam is genoeg voor een local om je de weg te wijzen. Officieel heb je hier Balinees rijbewijs of een motorrijbewijs voor nodig. In de drukte van het zuiden rondom Denpasar, Sanur, Kuta en Seminyak wordt er flink gecontroleerd en kun je een boete oplopen. Op het platteland zal dit minder snel gebeuren.
 


Treinreis Indonesië

Alleen Java bezit een uitgebreid spoorwegsysteem. Het is leuk om het traject Bandung (of Banjar)-Yogyakarta per trein af te leggen, in de betere ‘Express’ of ‘Executive’ klasse. Dit zijn intercity treinen en hebben als voordeel dat ze comfortabel en niet overvol zijn.
 
 

Snelboot Bali-Gili eilanden (Lombok)

De snelboot pendelt tussen de havenplaats Padanbai op Bali en Gili Trawangan, het grootste van de drie Gili eilanden, voor de kust van Lombok. Verblijf je op Gili Meno of Gili Air, dan neem je nog een lokale boot en is het een kwartiertje varen tussen Gili Trawangan het volgende eiland.
 
  • Combineer je een Bali rondreis met een paar dagen op een Gili eiland, dan neem je een retourtje snelboot.
  • Maak je een rondreis Bali - Lombok dan vlieg je op de heenreis van Denpasar (vliegveld Bali) naar Mataram (vliegveld Lombok). Aan het eind van jeLombok reis neem je een lokale boot naar de Gili eilanden, kleine eilanden voor de kust van Lombok, waar vandaan je een snelboot terug naar Bali neemt. Je kunt de bouwsteen Lombok zelf combineren met bouwstenen Bali reizen
  • Ga je eilandhoppen Indonesië, en combineer je de Kleine Sunda eilanden Flores, Lombok en Bali tot een rondreis, dan combineer je een aantal binnenlandse vluchten met de snelboot van Gili naar Bali.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter