Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Veilig reizen in Indonesië

Indonesië is een veilig land, waar de gastvrije bevolking eerlijk is en zijn uiterste best zal doen om je te helpen en het naar je zin te maken. Indonesiërs zijn dol op kinderen. Een vakantie naar Indonesië of Bali met kinderen, is wat dat betreft geen enkele probleem. Een reisbureau Indonesië kan je veel zorgen uit handen nemen. Een Indonesië en Bali specialist, zoals Footprint Travel, werkt veelvuldig samen met hotels, excursie aanbieders, chauffeurs en gidsen en weet door jarenlange ervaring wie betrouwbaar is en wie niet.
 

Diefstal

Het fenomeen diefstal bestaat in Indonesië nauwelijks en veruit de meeste toeristen zullen onbestolen naar huis terugkeren. Inbraken en gewapende overvallen komen nagenoeg niet voor. Bedenk dat de meeste diefstal gelegenheidsdiefstal is, en het gevolg is van onzorgvuldigheid of naïviteit. Dit kan voorkomen worden door je paspoort, creditcard en grote bedragen geld onzichtbaar in een money belt onder je kleding te dragen. Het geld dat je die dag nodig hebt stop je in een andere portemonnee. Vergeet niet dat 500.000 rupiah (€35) voor sommige mensen een maandsalaris is. Zorg in ieder geval voor een goede reisverzekering met werelddekking.
 

Drugs

Drugs zijn illegaal in Indonesië. Indien je wordt betrapt met drugs, beland je in de gevangenis en er staan zeer zware straffen (levenslang tot de doodstraf) op. Er wordt geen verschil gemaakt tussen persoonlijk gebruik en distributie. Eén pil of een paar gram in je bezit kan voldoende zijn voor jarenlang ‘brommen’. In nachtclubs kunnen invallen gedaan worden en je hotel is verplicht drugsgebruik aan de politie te melden. Neem nooit ongecontroleerd een pakje voor iemand mee over de grens. Je kunt kleine slotjes op je bagage doen of je bagage laten sealen in plastic op het vliegveld.
 
 

Nederlandse Ambassade in Indonesië

Indien je in ernstige problemen komt en het is je eigen schuld kan de ambassade weinig voor je betekenen. Ze kunnen je voorzien van een nieuw paspoort en eventueel een tolk en een advocaat aanraden, maar verder ben je gebonden aan de wetten van het land waar je bent. In de rubriek Ambassade vindt je adressen van Nederlandse ambassade in Indonesië, en ook de Belgische.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter