Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ploon Slegh en Candace Lo-A-Njoe - 01-05-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Bali is een fantastisch (ei)land, prachtige vredelievende bevolking, indrukwekkende tempels en bijzonder mooie natuur en zalig maar dan ook zalig lekker eten…was weer wennen die bruine boterham bij ontbijt…!

We geven de reis een 9+ en gaan Footprint Travel absoluut aanraden! We hebben het al gedaan!

De variatie in accommodaties is erg goed: 
  • Ubud (stadje) is gezellig druk maar leuk, eenmaal in je hotel met prachtige koloniale inrichting en natuurlijke aankleding, is er rust.
  • De cottage huisjes (eigenlijk tempeltjes) in het hotel Puri Lumbing in Munduk zijn geweldig, Je waant je in een oude ansichtkaart met de prachtige terras rijstvelden om je heen en ben je dankbaar dat je daar mag zijn!Ook echt de mooiste zonsondergang ooit gezien! De uitzichten zijn adembenemend!!!
  • Sanur is echt een stad en was even een contrast, maar ligt echt pal aan het strand en is wel weer leuk! 
 
Wij hebben de Purificatie Ceremonie in Ubud gedaan  een absolute aanrader zeker op de 1e of 2e dag van je vakantie! Als je interesse hebt in spiritualiteit of de rust terugzoeken in je zelf! 
Je wordt opgehaald door een yoga-healing master, deze neemt je mee naar een hele bijzondere vijver, waar de lokale bevolking komt om te bidden en offertjes te brengen. Je gaat zelf ook met badpak en sarong (aanrader om toch een t-shirt over je badpak aan te trekken, omdat de lokale bevolking dat ook heeft en je je dan onnodig wat bloot voelt!) het water in, de yoga master helpt je en vertelt wat je kunt doen om te bidden of liever gezegd te mediteren bij de vele fonteintjes waar je je hoofd moet houden, om af te rekenen met negatieve gedachten, accepteren van jezelf en het weer in balans krijgen van de positieve energie.
 
Alles is echt fantastisch geregeld, Footprint heeft echt overal aan gedacht of nog beter gezegd, heeft deze reis zelf ook gemaakt!
Dat moet wel: want vanaf het 1e moment dat je uit het vliegveld komt en er ook werkelijk iemand op je staat te wachten, om je na de lange reis naar je hotel te brengen tot de laatste rit terug, overal is aan gedacht! Er is zelfs gedacht aan een flesje water om de 1e schrik van de enorme warmte te verwerken.
 
Het dikke boekwerk wat je ter plaatse krijgt, lijkt wat veel, maar blijkt nuttig leervoer en is echt voorzien van alle dingen die je weten moet of weten wilt!
 
De lokale chauffeurs en gidsen zijn ontzettend aardige mensen en zorgden dat we ons op ons gemak voelden. Alle lof en compliments voor de chauffeur en gids.