Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Groep Judith Zonneveld - 14-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


 
Het was een Supervakantie, we zijn alleen maar positief, prachtig land, fijne mensen, heel goed geregelde reis, afwisselend, ontspannen, de hele reis heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. 
 
We waren zeer tevreden over de accommodaties tijdens de reis. Fijn dat er na een verre reis een voor een wat luxer hotel was gekozen. We vonden ook hier de afwisseling goed. 

Hoogtepunten voor ons waren:
1.    De culinaire tocht in Yogyakarta. Wat super, gezellig en ontspannen. Het was een leuke, hechte groep studenten waarmee we de tocht deden. De lol spatte ervan af. Echt een aanrader, een hele leuke dag gehad. 
2.    De orang-oetans: Na een flinke wandeltocht door de jungle, kwamen we onze eerste orang-oetan tegen. Wat een indrukwekkende beesten. Later nog een moeder met kind. Een fantastische eerste ‘grote’ excursie. De gids Suraya, sprak goed Engels en wist een heleboel interessante dingen te vertellen. Pas zo’n 7 uur later liepen we de jungle weer uit, maar dat hadden we helemaal niet doorgehad. Zo geboeid waren we.  
3.    Candi Sukuh: Wat een mooie tempel. Deze had bij ons meer indruk gemaakt dan de grote tempel. Misschien ook wel omdat het rustig was en minder toeristisch. 
4.    De kruidentocht: Leuk, wat een prachtige vergezichten en mooie dorpjes. 
5.    Het veranderende landschap naar de Bromovulkaan en de tocht naar boven en om de krater heen. 
6.    De Borobodur: De zonsoptocht was mooi, maar we waren ook heel erg te spreken over de gids. Wat kon hij goed vertellen! 
7.    De Prambanan: We hadden zelf een gids gezocht. Die beviel mij minder. (Verwend na de gids van de Borobodur.) Daarna zelf het terrein over gefietst en de achterste tempels bezocht. Erg leuk! Op het hele terrein kan je je met gemak een dag vermaken. 
 
De hele reis zit als een dijk in elkaar. De organisatie is gedegen en goed geregeld.
We waren blij met de envelop met extra informatie. Je kon het van tevoren lezen, maar dat hoefde niet.
 
We waren zeer tevreden met beide chauffeurs. De chauffeur uit Sumatra, sprak beter Engels, wat wel fijn was omdat we helaas 2 zieken hadden en langs het ziekenhuis moesten. Dit ging ook goed en snel en we hebben daardoor een gedeelte van Sumatra niet gedaan.
Met de chauffeur uit Java klikte het heel goed.
 
De samenwerking met de lokale gidsen vonden wij ook prima. Het gaf de reis een meerwaarde. En de afwisseling vonden we ook plezierig.
 
Ook de aanpassing van de reis op Sumatra door de lokale vertegenwoordiger ging vlot. Fijn, dat het allemaal zo goed ging.
 
Alles verliep heel goed, vlot en ontspannen.
 
We raden dan ook de reisorganisatie en de reis aan aan anderen.