Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
André IJff - 10-09-2011
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een fantastische reis gehad, het was echt heel erg mooi. Alles liep vlekkeloos. Het varieerde van goede accommodaties tot echt heel eenvoudig en lokaal, en dat was precies wat we wilden.
 
Wat er op deze reis echt positief voor ons uitsprong was het onder de mensen zijn. Bijvoorbeeld toen we gingen koken in Makassar, maar we hebben ook een paar keer bij gidsen thuis gegeten. Als grote Nederlander viel ik wel erg op in die kleine dorpjes! Af en toe was er wel een grote afstand te overbruggen, dan is het fijn dat je je eigen chauffeur hebt.
 
De twee daagse trekking in Tana Toraja was een heerlijke afwisseling, lekker buiten zijn en door kleine dorpjes lopen. De Toraja cultuur vonden we heel bijzonder. We vonden het erg leuk dat we telkens andere, lokale gidsen hadden, die echt uit het betreffende gebied kwamen. In Toraja konden we daardoor tijdens de ceremonie bij de familie van de gids zitten en mee-eten.
 
Wat we ook erg leuk vonden waren de boottochten over het Tempe meer en over het Poso meer, waar we ook weer mensen thuis bezochten. Bij Poso was het ook lekker om een stuk per boot in plaats van per auto te gaan, dan neem ik de eenvoudige accommodatie op de koop toe.
 
De trip naar de megalieten in de Bada vallei vonden we ook fantastisch. We hadden wederom een goede gids én een lokale man die het pad uithakte en onderweg in een kokosboom klom om voor ons een kokosnoot uit de boom te halen! Ook de Tarsiers in het bos bij Tangkoko waren erg leuk. We zijn onze reis geëindigd in een luxere accommodatie op Bunaken en hier hebben we nog een aantal duiken gemaakt.