Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Heloise Rosier - 17-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De meeste accommodaties waren basic maar meer dan prima, vaak waren ze gelegen op een bijzondere locatie. Ook de kleinschaligheid van alle accommodaties vonden wij super! Het was fijn dat we de eerste dagen steeds terugkwamen in hetzelfde hotel, dat gaf rust momenten in de reis die heel intens is. De afwisseling tussen 'luxe' en echt basic is perfect, soms heb e gewoon toch even behoefte aan stromend water en een gewone wc. De accommodatie op Bunaken was echt een schot in de roos als ontspannen afsluiter!!
Er is er echter eentje die we slecht vonden; Dove's villa in Tangkoko. De accommodatie was zeer verouderd en ook gewoonweg kapot. Ook vonden we sfeer in deze accommodatie niet zo warm als gewoonlijk.

Eigenlijk waren alle excursies super, goed geregeld, veel afwisseling en in een veilig klimaat. Tanjung Puting is wel echt een verrijking in ons leven! Dit raden wij iedereen uiteraard aan! De enthousiaste crew en de manier van reizen en vervoer door de jungle is echt fantastisch! De boottochten door Banjarmasin waren ook prachtig, omdat je echt even in contact komt met de lokale bevolking. Enig minpuntje vonden wij de lunch, na de lange trekking naar de Dayak longhouse in Loksado. Deze lunch was voor westerse begrippen toch echt te onhygiënisch. Het bezoek aan de Dayak en ook de langere trekking was zeker wel de moeite waard en geeft een goed beeld van hun levenswijze!

De organisatie was tot in de puntjes verzorgd, Een keertje een miscommunicatie op Pullisan over de tranfer naar Tangkoko, maar ook dat werd eigenlijk direct opgelost met behulp van een vriendelijke dorpsbewoner!
Verder eigenlijk niets dan lof over organisatie van de hele reis. We waren zeer tevreden over de stiptheid, naar Nederlandse maatstaven (geen Indonesian time;-). Daardoor was het een zeer ontspannende manier van reizen op deze toch wel intense rondreis.
Alle chauffeurs, gidsen (Sam, Febrie en de crew, Roy) en vertegenwoordigers waren top! Zij hebben ons met zeer veel passie hun land laten zien!
De enige gids die we niet goed vonden was de ranger iin Tangkoko; hij rende door de jungle en gaf weinig informatie. Hij werkte naar onze mening met weinig passie.
Voor ons was het erg fijn dat we op de boot in Tanjung Puting een vrouwelijke gids hadden. Wij vonden dit van tevoren de spannendste excursie als lesbisch koppel, zo alleen in de jungle in een islamitische omgeving. Febrie zorgde voor een veilig gevoel, ook al wist ze zelf van niks! Daarnaast was ze ook nog eens zeer passievol, enthousiast en zeer informatief. Echt een topper!
Qua gidsen sprongen Febrie (Tanjung Puting) en Roy (Tomohon) er voor ons echt uit!! Wat een kennis en passie!

Tanjung Puting is niet te missen en een ontzettend veilige en bovenal bijzondere manier om midden in de jungle te belanden! Dit zal je nooit meer vergeten! Wij vonden de hele reis een aaneenschakeling van hoogtepunten, we hadden er niets van willen missen! Bunaken was een waar snorkel paradijs, voor ons de mooiste snorkel-omgeving die we ooit hebben mogen ervaren! Met niets te vergelijken! Laat je hart veroveren door deze warme bevolking! Ons hart is gestolen...

 


Indonesië reizen - Boottocht door de kanalen van BanjarmasinIndonesië reizen - De crew van onze Tanjung Puting boottochtIndonesië reizen - Wandeling bij LoksadoIndonesië reizen - Orang-oetan moeder met jong - Tanjung Puting, KalimantanIndonesië reizen - Oei! Pas maar op voor deze Orang-oetan!Indonesië reizen - Zeldzame Proboscis neusaap- Tanjung Puting, KalimantanIndonesië reizen - Krokodil in Tanjung Puting, KalimantanIndonesië reizen - Boottocht door de kanalen van Banjarmasin, KalimantanIndonesië reizen - Uitzicht vanaf BunakenIndonesië reizen - Tarsier in Tangkoko Nationaal Park, Noord SulawesiIndonesië reizen - Zwaaiende jongeren, boottocht kanalen BanjarmasinIndonesië reizen - Zeldzame zwarte Kuif Makaak-Tangkoko NP - Noord SulawesiIndonesië reizen - Mahawu vulkaan, Tomohon, Noord-SulawesiIndonesië reizen - Lunchen bij de locals, BanjarmasinIndonesië reizen - Heerlijk ontspannen afsluiter op BunakenIndonesië reizen - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Lekker snorkelen aan het einde van de rondreis!Indonesië reizen - Zeeschildpad, Bunaken, Noord-SulawesiIndonesië reizen - Slapen in het groen in Onongs in Tomohon.