Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ellen de Raaf - 16-03-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Voor mij persoonlijk was de hele reis een hoogtepunt. Alle excursies waren super!! De stops onderweg (o.a. tempelbezoeken, Gitgit waterval, boeddhistisch klooster, warmwaterbronnen) waren stuk voor stuk hoogtepunten. Ik heb van het begin tot het einde genoten van alle bezienswaardigheden, de cultuur, de Balinese vriendelijkheid, het eten en niet te vergeten de heerlijk massages. Als ik een minpuntje moet noemen dan was het het bezoek aan de Besakih Tempel. Te toeristisch en de gidsen te opdringerig. Donaties zijn niet vrijwillig maar wordt door de tickethouder bepaald. Wel een indrukwekkende tempel.
 
De accommodaties waren stuk voor stuk prima. Sommige wat luxer dan de anderen maar allen even leuk. De accommodatie in Sidemen sprong er voor mij uit. Vanwege het uitzicht op de vulkaan, de jungle en het zwembad. Ook Munduk, een huisje op palen tussen de rijstvelden was uniek.
 
Snorkelen bij Menjangan eiland was een geweldige belevenis. Wat een prachtig koraal. Ook de wandeling in Munduk was een avontuur. Via glibberige paadjes richting de watervallen. Wel pittige klim terug  ;-). De excursie fietsen in de omgeving van Ubud (rijstvelden) heb ik nog extra gedaan. Dit was ook een supergave ervaring.
 
Alles was tot in de puntjes verzorgd. Alle chauffeurs waren ruim op tijd aanwezig. Sommige spraken goed Engels, anderen wat minder maar toch ok.
De hele reis krijgt van mij dan ook een 9 en ik raad Footprint Travel zeker aan mijn familie en vrienden aan.


Indonesië reizen - De geweldige onderwaterwereld