Stefan Tuyp - 24-09-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


De jungle trekking in Bukit Lawang was zeker de moeite waard. Wij hebben één overnachting gedaan maar wij raden aan om dit minimaal twee nachten te doen. Daarnaast was de adventure trekking in Tangkahan ook mooi. Hier komen veel minder toeristen waardoor de gids met een kapmes van alles moet weghakken om het pad te blijven volgen. Het is ook een stuk zwaarder dan Bukit Lawang.
Ook het bezoeken van de Sibayak vulkaan bij Berastagi is een must see. Wij zijn om 4 uur 's ochtends begonnen met de klim van de vulkaan. Je ziet niks maar hoort alleen maar het opstijgen van een vliegtuig zo lijkt het. Wanneer de zon is opgekomen zie je overal de gassen uit de vulkaan komen die dat geluid veroorzaken.
Ook het duiken in Pulau Weh is heel mooi. Goede begeleiding ook voor mensen die nog nooit eerder hebben gedoken.
 
Veel van de accommodaties waren vrij simpel. Douche en wc buiten is weer eens wat anders. Het hotel op het Tobameer was het meest luxe hotel waar we gezeten hebben en die sprong er daardoor ook uit. De kamer was groot en het douchewater was warm. Het hotel in Tangkahan is blijven hangen omdat daar de stroom regelmatig uitviel, de mensen vrijwel geen Engels spraken en ook het water in het huisje een paar keer was afgesloten.

Alles was voor ons goed geregeld. We zaten op een gegeven moment in Tangkahan zonder geld en er je kon er nergens pinnen. Door te bellen met Footprint Travel hebben we toch geld kunnen krijgen. Daarnaast was bij aankomst op Pulau Weh er geen chauffeur die ons opwachtte. Maar we hebben het geld van de taxi teruggekregen en ook nog een lunch gehad ter compensatie.

Wanneer mensen een reis maken naar Noord-Sumatra moeten ze zeker een jungle overnachting doen. Vooral in Bukit Lawang kom je veel apen en orang oetans tegen. De gids heeft het ons de hele dag en avond door naar ons zin gemaakt waardoor het ook heel gezellig was. Ook de beklimming van de vulkaan Sibayak was fantastisch. Het zien opkomen van de zon is iets om nooit te vergeten. Duiken in Pulau Weh kun je ook veilig doen. Mooi koraal; veel roggen en murenen.


Indonesië reizen - Sibayak, SumatraIndonesië reizen - Makaak, Sumatra


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel