Matthijs Schippers en Eveline Groen - 04-09-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Bali vakantie is een hele bijzondere reis voor ons geweest. Het was Eveline’s eerste reis naar Azië, je weet dan nog niet echt goed wat je je erbij voor moet stellen. Bali vonden wij een ontzettend mooi eiland met vriendelijke mensen, een ‘cultuurshock’ op een positieve manier. Om echt uit te rusten, kozen we er bewust voor om minder plaatsjes aan te doen, waardoor we langer in één plaats konden blijven. Toch hebben we het gevoel gehad een maand weggeweest te zijn, door de vele indrukken en mooie locaties. Alles was goed geregeld en de vakantie is dan ook prima verlopen.
 
We wilden tot rust komen en hebben gekozen voor de rustige plekjes op Bali en juist niet de toeristische gebieden. We hebben hierdoor echt de mensen zelf leren kennen. We vonden het ontzettend leuk dat de chauffeur die je van de ene naar de andere plaats bracht, zelf ook honderduit vertelde over zijn leven en zijn gezin. Zo krijg je goed mee dat het leven aan de andere kant van de wereld heel anders is, maar toch ook veel overeenkomsten heeft.
 
In Pemuteran konden we in het supermooie hotel aan het fijne strand echt tot rust komen. Voor snorkelen vonden we Menjangen eiland de mooiste snorkelplek van de vakantie. De wandeling met de gids in Munduk vonden we fascinerend. Heel bijzonder om te zien dat ongeveer alles wat je tegenkomt eetbaar is; in Nederland ligt het kant en klaar in de supermarkt, hier zie je waar het vandaan komt. In Amed vonden we een baai verderop een leuke plek om lekker Indonesisch te eten: Villa Coral. Aanrader!
 
Op de terugweg met de snelboot van Gili eilanden naar Bali, hadden we heel erg hoge golven. Word je snel zeeziek, neem dan vooral tabletjes tegen zeeziekte in. Gili Meno valt onder Lombok en had weer een heel andere sfeer dan Bali. Het Balineeshindoeïsme sprak ons persoonlijk meer aan. De mensen op Bali vonden wij ontzettend gastvrij. Je kunt je van te voren geen voorstelling maken bij zo’n reis, je moet het zelf meemaken.
 
Deze foto's zijn beschikbaar gesteld door www.doyoureadme.nl


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -