Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marieke Cappers - 04-01-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Wij vonden de reis ongelofelijk smooth gaan allemaal. Dit was nooit zo goed gelukt als we het zelf hadden geregeld. We hebben op een gegeven moment onze dochter een week bijgeboekt en alles is toen prima aangepast.
Chauffeurs waren op tijd en als we iets wilden wijzigen (bijvoorbeeld iets later vertrekken), ging dat via onze Nederlands sprekende contactpersoon ter plekke en dit verliep perfect via de telefoon. Ze nam altijd de telefoon op en hielp ons perfect! Gidsen en chauffeurs waren erg aardig en betrouwbaar. Prima geregeld!

Bali is een prachtig eiland met ontzettend aardige mensen. De uitzichten zijn adembenemend. Het eiland is heel mooi, alleen jammer dat er overal veel rotzooi ligt. Langs de weg, in het bos, in de zee, op het strand. Ik geloof niet dat het vaak wordt opgehaald, het vuilnis. Hier en daar steken mensen het in brand om er maar vanaf te zijn.

We hadden in totaal vijf hotels. Op de laatste na, waren ze allemaal prachtig. Het is heel goed te doen vijf accommodaties in twee weken. Wij vonden het programma zeker niet te druk.
In Ubud was het hotel leuk gelegen, met een heerlijk restaurant. In Pemuteran was de accommodatie erg luxe, hier hebben we de kerst doorgebracht met een georganiseerd kerstdiner van het hotel: erg leuk en lekker!
In Munduk verbleven we in een authentieke, romantische lumbung met werkelijk een prachtig uitzicht. Dit verblijf had geen zwembad, maar toch was dit een van onze favoriete verblijven. Het ontbijt was ook erg gezellig.
In Sidemen hadden we geen airco, maar het was hier niet zo heel warm, dus het was gelukkig niet nodig. Hier was een erg leuk zwembad en gezellig restaurant en alweer een mooi uitzicht.
Ons laatste hotel in Amed is ons jammer genoeg tegengevallen. In Amed is nagenoeg niks te doen. Het hotel heeft geen restaurant, wat wij lastig vonden. Je kan wel eten laten bestellen, maar wij vinden dat niet zo leuk. De huisjes liggen vlak aan de doorgaande weg en zijn zeer gehorig. Op zich ziet alles er heel netjes uit, maar de ligging vonden wij niet zo ideaal.

Ubud is een erg leuke plaats. Hier hadden wij nog graag wat langer gebleven.
Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan is een aanrader! Wel om 3 uur in de nacht opstaan en je moet stevig doorstappen (wij hadden net de zonsopgang gemist, haha). De route naar boven is prachtig!
Snorkelen en duiken bij Menjangan eiland was ook erg leuk (tip: smeer je goed in tegen de zon...). Het lunchpakket meegekregen van het hotel waren koude frites, ketchup en een boterham, haha.
De rijstveldwandeling in Sidemen was ook erg de moeite waard. Prachtig!!
De snorkeltrip boven de USS Liberty in Tulamben was leuk snorkelen; met veel vissen en beneden zie je iets van een wrak, erg groot... 


Indonesië reizen - Langs de kraterrand van de Mount BaturIndonesië reizen - Onderweg op BaliIndonesië reizen - Indonesië reizen - Bootje naar MenjanganIndonesië reizen - Kerst op BaliIndonesië reizen - LunchboxIndonesië reizen - Indonesië reizen - Uitzicht in MundukIndonesië reizen - Selamat makan!Indonesië reizen - Rijstvelden bij SidementIndonesië reizen - Zwembad bij hotel in SidemenIndonesië reizen - Strand bij Amed