Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Gerjanne en Ruben - 12-08-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Wij vonden de reis ge-wel-dig!

Hoogtepunten waren de sunrises. Voornamelijk de Borobudur en de Bromo, ook al moesten we erg vroeg op en het was vooral de eerste week echt pittig. Eerst een jetlag en dan twee sunrises, maar het was het zeker waard! Het snorkelen en Yogya hadden wij ook echt niet willen missen. De culinaire tocht was ook erg leuk, we hadden niet verwacht dat het zo lang zou duren, we hebben in die 5 uur echt super veel gezien en geproefd! De sawa’s waren ook echt prachtig, eveneens als de wandelingen bij Sukuh. Het is eigenlijk heel erg lastig om de hoogtepunten te noemen, want we hebben echt enorm veel gezien en gedaan, en alles was gewoon erg mooi!
Het enige wat wellicht een klein beetje tegen viel was het mountainbiken. We hadden meer verwacht dat we over kleine smalle wegen zouden crossen, maar we zijn alleen maar over de verharde weg gereden.De wandeling bij de Mount Batur was mooi, maar meer dan pittig
 
De variatie in hotels is prima; veel verschil, maar dat vonden wij erg leuk. Vooral het hotel in Kalibaru, van de Nederlandse eigenaar, was prachtig. We hebben ook hotels gehad met mooie uitzichten, bijvoorbeeld bij de Bromo en Sukuh. Het luxe hotel in Malang was ook mooi, maar erg groot. Was een top hotel, maar wij houden meer van kleinere hotels.
 
Alles was zeer goed geregeld! Het draaiboek wat we bij aankomst kregen, was zeer volledig en hebben we gedurende de hele vakantie als leidraad gebruikt. Chauffeurs waren altijd op tijd, en ze reden hartstikke goed: we hebben ons geen moment onveilig gevoeld in de auto. Onze vaste chauffeur op Java was behoorlijk stil en kon weinig Engels, maar hij deed perfect wat hem gevraagd was. Lokale chauffeurs waren vaker wat ‘gezelliger’ en konden ons vaak tips geven over wat we konden doen op onze bestemming. Gidsen waren ook allemaal erg leuk en het was fijn dat er altijd iemand bij ons was die ons wegwijs maakte.
Wij geven de reis een 10. Wat hebben jullie het top gedaan! We hebben het idee dat we echt alle highlights gezien hebben. We hebben een goede indruk gekregen van de cultuur, het land, het leven van de mensen..


Indonesië reizen - Ochtendmist over de BromoIndonesië reizen - Hard werken in TawangmanguIndonesië reizen - De tempel Pura Ulun DanauIndonesië reizen - De prachtige rijstterrassen in BaliIndonesië reizen - Zonsondergang bij Pemuteran