Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Stefanie en Martijn Nelissen - 24-11-2011
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De vakantie (onze huwelijksreis) was helemaal top! Wij boeken zelden zo'n georganiseerde vakantie, maar dat was na de drukte van ons huwelijk wel heel lekker.
 
In Ubud hebben we de Excursie Dagtoer in de omgeving gedaan. Little Wayan heeft ons helemaal bijgepraat over de Balineese cultuur en gewoontes, erg interessant! We hebben zelfs bij een Balinees bruidspaar geluncht, wat erg bijzonder was, omdat we een week daarvoor zelf getrouwd waren.
 
Daarnaast een hele goede tip om voor onze huwelijksreis in het strandresort in Pemuteran te verblijven, erg romantisch... Met Putu Ecolodge hebben we de watervaltrip gedaan. Het fruit bij de man waar we daarna waren was ook helemaal top. Vooral de jackfruit, vond ik erg lekker. Putu had ons ook uitgenodigd om 's avond mee naar de ceremonie ‘Sarawatti’ te gaan in de plaatselijke tempel. Heel bijzonder om daar als enige toerist tussen de Balinezen te zitten en te bidden (we kenden alleen de tekst niet natuurlijk!) Echt een hele leuke jongen die Putu. Hij wil graag een echte gids worden, nou die komt er wel!
 
 
Duiken hebben we twee halve dagdelen vlakbij het resort gedaan. Eigenlijk wilden we naar Manjangen eiland, maar omdat we bij aankomst in Permuteran ziek waren van een voedselvergiftiging uit Ubud durfden we de avond ervoor dat nog niet te plannen. Toen we dit zo aangaven bij Bij Sea Reef, zeiden ze dat ze een goed natuurlijk antibioticum voor ons hadden. Heel bittere thee van de 'neem-tree'. En het werkte! De volgende dag was ik weer helemaal fris! Toen hebben we onze schildpad uitgezet en daarna 's middags gedoken. Dichtbij het hotel was het rif ook prachtig!
 
 
Munduk was wat rustiger, met een hele interessante watervalwandeling. We hebben veel geleerd over de bomen en planten die er groeien. In Tabanan was het natuurlijk lekker relaxen. Wat is het daar mooi!! En de fietstocht was lekker en niet te lang. Daar was ik even bang voor toen ik hoorde dat het 25km fietsen was, maar dat viel reuze mee.
 
 
Al met al een geweldige vakantie met heel veel leuke en lieve mensen. Jammer dat het 16 uur vliegen is, anders zou ik direct weer terug gaan!