Harriët Nijland (gezin met 3 kinderen tussen 15-23 jaar) - 22-07-2011
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben het echt fijn gehad, het was heel goed geregeld. Opbouwende kritiek schiet me niet eens te binnen. We begonnen in de jungle bij Bukit Lawang en Tangkahan. De sfeer in Tangkahan was zo mooi! ’s Avonds zat iemand gitaar te spelen en gezellig te zingen; al heb je dan een koude douche, daar kan qua sfeer geen 5-sterren hotel tegenop. We waren te laat met het boeken van het olifantenritje, dus andere reizigers zou ik de tip mee willen geven: gelijk boeken als je aankomt. Maar kijken was ook erg leuk, vooral omdat er 2 kleintjes waren. We mochten ook helpen de olifanten te schrobben in de rivier, dat was geweldig om te zien en te doen. We zijn in grote opblaasbanden de rivier afgegaan. De hele sfeer was erg bijzonder, ook onze kinderen vonden het ontzettend leuk.
 
De zonsopgang bij de Bromo vulkaan vonden we heel indrukwekkend. Echt prachtig. Onderweg hebben we ons sponsorkind bezocht, dat was geweldig. Hij heeft de hele dag gespeeld met de bal die we hem hadden gegeven, die jongen straalde gewoon.
 
We zijn achteraf heel blij dat we voor een privé-busje met chauffeur hebben gekozen en niet voor een groepsreis. Dit gaf extra flexibiliteit, wij hoefden niet de kinderen op te jagen (om andere mensen niet te moeten laten wachten), dat scheelde een hoop stress. Hierdoor was het heel gezellig, ook tussen de kinderen onderling was de sfeer heel goed.
 
Op Bali was het ook erg leuk. Dolfijnen spotten in alle vroegte was mooi. In Sanur was het hotel ook prima, we zaten op loopafstand van gezellige winkeltjes en het strand. We hebben voor een prikkie een dag brommertjes gehuurd; krijgen wij toch een bekeuring, maar van 4 euro hoor, maar de kinderen kwamen niet meer bij!
 
Alles was picobello geregeld. We hadden van te voren een goed gevoel bij jullie en dat is uitgekomen. Dit was echt een reis die we ons leven lang niet meer zullen vergeten.


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -