Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Willem Jaap en Lucinda - 28-04-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij vonden de diversiteit van de verschillende eilanden en de excursies op Sumatra-Java-Bali-Gili Meno een goede combinatie om een complete indruk te krijgen van de schitterende natuur en cultuur in Indonesië!
Ook een groot pluspunt is de altijd enthousiaste en vriendelijke bevolking. Een reis met Footprint Travel naar Indonesië raden wij aan, want is gegarandeerd succes: alles is tot in de puntjes georganiseerd en de privéchauffeur op elk eiland was ook een groot pluspunt om een intieme vakantie te beleven. De gevarieerde excursies bezorgen je een onvergetelijk avontuur!
De reis krijgt van ons dan ook een 8,5.
 
De hotels op Sumatra waren erg basis en primitief op het hotel bij Toba en in Bukit Lawang na. Het hotel bij Brastagi vonden wij echt het slechtst, hoewel het bed wel goed lag, was de sfeer niet gezellig en de service slecht.
De overige accommodaties vonden we goed. Hotels met een bijzondere sfeer om zeker in het pakket te behouden zijn onder andere de hotels bij de Borobudur, in Tawanmangu,  Kalibaru, bij de Ijen en in Pemuteran.
 
Op de verschillende eilanden hadden we goede en aardige chauffeurs en we werden altijd netjes op tijd opgehaald, De informatie in de envelop was wel erg veel.
 
Excursies die je niet mag missen in Indonesië:
-Op Sumatra: de jungletrip op zoek naar de orang-oetangs (Bukit Lawang), de schitterende jungle en olifanten wassen (Tangkahan) en de ter plekke georganiseerde eilandtour rond Samosir met privéchauffeur (Tobameer).
-Op Java: de zonsopkomst bij de Borobudur en de culinaire trip in Yogyakarta, de wandeling van Ceto naar Sukuh, jeeptocht en zonsopkomst bij de Bromo, rondleiding en overnachten op de plantage en de beklimming van de Ijen vulkaan.
-Op Bali: snorkelen nabij Pematuran, winkelen en fietstrip omgeving Ubud en als laatst relaxen, snorkelen of duiken op het schitterende eiland Gili Meno bij Lombok.