Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jan de Moor - 23-10-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze hoogtepunten op onze Molukken reis

Deze reis is een geweldige ervaring geweest! Wat je zeker niet mag missen op deze reis is de onderwaterwereld rond de Molukken, deze is zo mooi en divers aan vissen en koraal. Bezoek aan de dorpen en het contact met de lokale bevolking is een ervaring op zich. De Banda eilanden zijn wat moeilijk bereikbaar maar zo mooi, zeker de moeite waard om de reis te ondernemen. Het VOC verleden is nog duidelijk aanwezig op de Banda eilanden, en leeft nog op een positieve manier bij de bevolking.
 
De accommodaties op deze reis
De variatie was heel goed, van heel luxe naar erg simpel. Op Seram vonden we Guesthouse Lisar Bahari geweldig, de ligging was fantastisch. Op Bandaneira was Cilu Bintang wat betreft de ligging, de sfeer, het huis op zich: prachtig!
 
De organisatie van de reis: 
De informatievoorziening was goed. Het contact met de lokale chauffeurs en gids was goed en duidelijk. En onderling was het heel gezellig. Daar waar het niet mogelijk was om het programma te doen, daar vond de gids een alternatief. Bijvoorbeeld de Jungle trip op de Salawai rivier naar waterval, was door weersomstandigheden niet mogelijk en toen zijn we gaan koken.

Excursies tijdens Molukken reis
Het snorkelen is een aanrader vooral rond het eiland Hatta. Maar alle snorkel locaties waren mooi. De spicetour op Banda Besar was erg interessant, en de kookworkshop op Banda was erg leuk en lekker. Als extra kregen we een kookworkshop bij onze gids Victor thuis, van zijn vrouw, op het eiland Seram, dit was erg leuk en leerzaam, en het eten was erg lekker. Dit stond niet op het programma maar is een aanrader! 


Indonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: Becaktocht op AmbonIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: uitzichtspunt AmbonIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: fort Duurstede SaparuaIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: het strand van SaparuaIndonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: slapen in beach bungalow SaparuaIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken:  slapen op het water op SeramIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: snorkeltocht SeramIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: visjes BBQ op het strand bij SeramIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: op een onbewoond eiland, daar zou ik willen zijn!Indonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: uitzicht over het dorp op SeramIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: schildpadden spotten in het waterIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: Benteng Belgica op Banda KecilIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: dobberende bootjes in azuurblauwe zeeIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: specerijen op de Banda eilanden : Spice islandsIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: snorkel boottocht naar kleine eilandjesIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: uitzicht op Gunung Api, de vulkaan van BandaIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken:  heerlijk eten!Indonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: DragonflyIndonesië reizen - Indonesie reis - Molukken: becaks in de haven