Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Robert, Jet, Michiel (19), Mark (18), Philip (16), Christiaan (13) - 28-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben enorm genoten van de vakantie. Het zat erg goed in elkaar en alles was prima georganiseerd. De chauffeurs en de gidsen waren super aardig. Ze deden ontzettend hun best om het ons echt naar de zin te maken. We gingen er vanuit dat we in dit gebied geen luxe, zoals warm water, konden verwachten. De heel verschillende accommodaties waren prima en schoon. Zo lang het maar schoon is, zijn wij verder heel makkelijk.
 
Onze jongens, tussen de 13 en 19, maakten zich enorme zorgen dat het niet hun type vakantie zou zijn, ze dachten dat het veel te cultureel zou zijn. Maar ook zij waren aangenaam verrast en hebben met name genoten van de boottochten, het snorkelen, maar zelfs de wandelingen vonden ze erg leuk en absoluut niet saai.
 
Het verblijf aan het strand in Maumere in Flores vonden we echt geweldig. Onze vier lange, blonde, Hollandse jongens vielen natuurlijk overal op, en de lokale jongeren vonden hun heel interessant. In Riung gingen we met een bootje naar een eilandje om hier te snorkelen. De jongens hebben met de locals ontzettend leuk gevoetbald op het strand. Mooi om te zien hoe zoiets alle culturele- en taalbarrières overstijgt. Het uitzicht in het hotel in Labuan Bajo met mooie zonsondergangen over de baai én de aardige mensen vonden we ook fantastisch!
 
De boottocht naar de Komodo eilanden was ook een hoogtepunt, niet zozeer de beesten zelf, als wel het verblijf op de boot en de super aardige bemanning die geweldig lekker eten klaarmaakten (zelf gevangen inktvis) en de jongens salto's van het hoge dek leerden maken.
 
In Tetebatu op Lombok vonden we het heel leuk om veel contact met de lokale bevolking te hebben. Onze jongste zoon werd bijna ‘uitgehuwelijkt’ aan een dorpsmeisje. Bij Senaru liet de erg humoristische (vrouwelijke) gids ons alles liet zien en proeven wat eetbaar was in de jungle. We hebben ontzettend gelachen met zijn allen.
 
Gili Meno was wel relaxed, maar na ‘off the beaten track’ in Flores en Lombok, vonden wij het jammer dat er verkopers van sarongs, kettingen en dergelijke op het strand waren. Sanur op Bali is weer terug in de bewoonde wereld, maar je moet ergens weer naar een vliegveld natuurlijk. Opvallend aan Bali is, dat er overal prachtige bloemetjes en vijvertjes met waterlelies zijn. Werkelijk alles wordt mooi gemaakt. We vonden het heel interessant om de contrasten tussen de eilanden Flores, Lombok en Bali te zien.
 
Al met al kan ik mijn vrienden jullie website absoluut aanraden, want we vonden het een top vakantie! Ik ben benieuwd hoe jullie Afrika trips zullen zijn!


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -