Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Patrick Nutbeij - 15-03-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De hele reis vond ik heel goed geregeld, we zijn erg tevreden. De chauffeurs waren allemaal heel netjes, we hoefden nooit te wachten en ze deden heel erg hun best om ons overal naar toe te brengen. Onderweg stopten we bij een plekje waar ze manden maken of een heel erg leuk restaurantje. Hij nam kleine achteraf weggetjes, waar we bijvoorbeeld kinderen van 9 op een brommer zagen zitten. “Hier komt toch geen politie”, zei hij. Ik vond het een hele mooie combinatie,  de dag dat je toch van A naar B moet, wordt gelijk een interessante dag  om het land te zien.
 
Normaal gesproken gaan we op vakantie naar een huisje of ressort, dit jaar wilden we wat meer zien. Om die reden hadden we gekozen om op bepaalde plekken een dagje extra te blijven. Dat beviel ons goed. Pemuteran en Ubud vonden wij het leukste, leuke hotelletjes en we hebben heel veel gezien en leuke excursies gedaan. Wij hadden ervoor gekozen om bij aankomst gelijk door te rijden naar Pemuteran, en dat zou ik anderen achteraf toch afraden, dat is wel een lange rit. Het hotelletje in Ubud vond ik echt heel leuk. Het had een spotgoedkoop restaurantje, en het was heel centraal gelegen, je liep zo overal naar toe.
 
Wat ik heel graaf op Gili Meno vond, was dat je zo het strand op loopt om te snorkelen en de schildpadden te zien. Op Gili Meno hadden we echt storm, waardoor de snelboot niet kon gaan, maar dat werd ook gelijk goed opgelost. Met wat omwegen werden we uiteindelijk allemaal keurig naar ons volgende hotel gebracht. Goed geregeld allemaal.
 
Sanur vond ik wel echt een ‘strandvakantie’bestemming, je hebt minder het idee dat je in Indonesië bent, in vergelijking met de andere plaatsen die we hebben gezien. Ik ben blij dat we niet naar Kuta of Seminyak zijn gegaan, daar is het nog meer westers. Tegelijkertijd was Sanur wel een goed einde, omdat het zo dicht bij het vliegveld is.
 
Alles was heel goed geregeld, één keer had ik een vraag en ik werd ook direct netjes teruggebeld. Bleek ik mezelf vergist te hebben in de tijd. Het is ons echt goed bevallen om met jullie op vakantie te gaan. Als ik weer zoiets doe, ga ik zeker weer met jullie!