Familie Berwald-Abell - 02-09-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De variatie van de accommodaties is prima: van simpel tot vrij luxe. Ons laatste verblijf op Gili Meno is waanzinnig gelegen maar heeft wel wat onderhoud nodig en de kamers kunnen wel wat schoner, maar de ligging maakt heel veel goed!!
 
De culinaire brommertocht in Yogyakarta is echt waanzinnig leuk! Ten eerste je ziet, ruikt alles beter door achter op een brommertje te stappen. Je zit er midden in! Leuke enthousiaste jonge mensen die je rondleiden en waar je ook mee in gesprek komt.
De jungletocht was uiteraard ook een aanrader al vond ik de prijs die daarvoor betaald moest worden wel erg hoog.
 
De organisatie was prima. Alle chauffeurs en gidsen waren op tijd. Wel is de taal soms een probleem. Op Sumatra sprak de gids best aardig Engels maar op Java was het erg lastig.
 
Sowieso is het lastig om op Java met de auto te reizen. Je staat eigenlijk constant in de file. Dat zou ik reizigers dus niet aanraden! De treinreis is dus een mooi alternatief.
 
Aanraders voor deze reis: de culinaire tocht in Yogya, de jungletocht in Bukit Lawang en de Borobodur mag ook niet ontbreken. Gili Meno als goede afsluiter. Mooi en rustig eiland met voldoende voorzieningen.