Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ellen van den Boogaard - 28-05-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een geweldige reis over Java en Sulawesi gemaakt. Er zijn zeer veel hoogtepunten maar met name de afwisseling ( geen dag was hetzelfde ) maakte het een bijzondere reis.
 
De wandelingen door de Sawa's in Toraja waren fantastisch. De eerste keer de bijzondere woningen en voorraadhuizen te zien is een onvergetelijk moment.
Maar ook de Borobudur en de Prambanan waren zeer indrukwekkend. En de culinaire middag door Yogyakarta is er een om nooit te vergeten.

De variatie in accommodaties was prima, van eenvoudig tot erg luxe. De mooiste vonden wij Toraja Heritage en Tugu Malang


De culinaire belevenis in Yogyakarta vonden wij ontzettend leuk, achterop de scooter de stad zien en daarbij naar leuke locaties ( waar je zelf niet snel komt) rijden voor heerlijk eten. Deze zouden wij zeker aanraden.
En alle excursies op Sulawesi raden wij aan, de trekking door Maros met geweldige lunch en de tocht over het Tempemeer, ook heel bijzonder met de koffie bij mensen thuis op het water. Daarnaast hebben we geweldige wandelingen gemaakt in Toraja.

Wij zijn heel goed te spreken over de organisatie. Alle chauffeurs en gidsen stonden op het juiste moment klaar voor ons. Over het algemeen spraken ze goed Engels en daardoor zijn we veel te weten gekomen over de geschiedenis, de natuur, de cultuur enz. We hebben zelfs geld terug gekregen omdat wij niet hadden deelgenomen aan een zonsopkomst excursie. Ook hebben we alle toegezonden documentatie met veel aandacht gelezen.