Wendela - 13-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij hebben ons op Java geconcentreerd en het is ons heel goed bevallen om op 1 eiland de diepte in te gaan. Er is overal zoveel te zien. We hebben de reis van Surabaya naar Jakarta in ‘omgekeerde volgorde’ gedaan, dat is helemaal goed verlopen. We zijn erg te spreken over alle service. We vonden het heel prettig dat de chauffeurs en gidsen er altijd zijn, en meestal een half uur te vroeg. Vanaf dag één weet je dat het goed komt. Ook de afwisseling in accommodatie vonden we heel leuk, de ene keer een koloniaal hotel in de stad, de andere keer een lokaal guesthouse in de bergen.
 
Een aantal dingen sprongen er voor ons uit. De fietstocht in Solo bijvoorbeeld was echt heel leuk. De open jeeptocht door de bergen in het Nationaal Park van de Bromo vulkaan was een prachtige ervaring. In tegenstelling tot de Bromo zelf, waar veel mensen komen kijken, doet bijna niemand deze jeeptocht van Bromo naar Malang.
 
Ook vonden we het heerlijk dat we een extra rustdag in Pangandaran hadden ingepland, even een dagje niets doen. Van Pangandaran naar Bandung was een lange dag, maar wel een hele mooie met het Candi Cangkuang tempeltje bij het meertje. De stadswandelingen in Bandung vonden we ook een heel leuke dag, we zagen interessante architectuur, maar ook de moskee, de markt en een koffiebranderij. De gids vertelde leuk en het was heerlijk om een dagje uit de auto te zijn en iets anders te doen.
 
Kortom, we zijn hartstikke tevreden over onze Java reis!


Indonesië reizen - Zonsondergang Candi Cangkuang, nabij Cipanas, Java. Gelegen tussen Bandung en Pangandaran.