Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Iris Koningstein - 29-03-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een heerlijke, indrukwekkende, rustgevende reis door Zuid-Sulawesi.
 
Ik zou deze reis aan iedereen aanraden. Als ik de tijd had zou ik een dag en nacht langer in Malino blijven. Zo'n mooi plekje!

We vonden alle accommodaties heel fijn, behalve het hotel in Toraja. Prettig geholpen door de staff en mooie kamers. De villa in Malino sprong er uit in stijl en locatie en de bungalow in Bira komt daar vlak achter aan. De accommodatie in Toraja was heel veel eenvoudiger, wat we geen probleem vinden, maar het grote nadeel was dat het erg gehorig was. De kamers leken wel met elkaar in verbinding te staan waardoor de nachten onrustig waren.

De excursies in Toraja staan met stip op 1. De graven en de begrafenis waren erg indrukwekkend en het wandelen door de rijstvelden was prachtig. Leuke gids.
Ook van de wandeling op de laatste dag in Malino en van de snorkeltrip hebben we genoten.

Het meeste was erg goed georganiseerd. Over onze chauffeur niets dan lof. Fijne vent en hielp onderweg als we bv iets wilden bestellen of bij het inchecken in het hotel. Hield er zelf rekening mee om af en toe te stoppen om de benen te strekken of naar het toilet te gaan.
We stonden versteld hoe soepel zaken verliepen: je gaat wandelen met een gids, de boot ligt voor je klaar en als je aankomst staat de auto er weer. Dat zou je zelf nooit zo kunnen regelen.
De gidsen waren leuke mannen, leuke tijd mee gehad. Mijn vegetarische eetwens bleek eerst niet goed te zijn doorgekomen. Het kantoor belde ons na een dag of 3, toen heb ik dat nogmaals doorgegeven. Daarna geen probleem meer.