Anneke Bleecke - 19-11-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een mooie reis door Sumatra en Lombok gehad. De hele reis is voor ons een hoogtepunt geweest. Van het zoeken naar orang oetangs en olifanten wassen in Sumatra naar het snorkelen of het bezoeken van de Sasak-dorpjes op Lombok. Ook de rit in de bentor in Medan was een belevenis, of het eten bij een vrouwtje waarvan ik dacht dat ze een warung had, maar wat gewoon haar huisje bleek te zijn.

De accommodaties op deze reis? 
Ik vond de accommodaties hier en daar wel erg back to basic. Ik snap dat dat op sommige plaatsen niet anders kan. Maar er waren er ook een aantal in het programma, waarvan ik dacht dat het best wel iets minder primitief had gekund. Van te voren had ik er een aantal zelf al ge-upgraded. Het huisje in Tetebatu had dan wel een super uitzicht, maar was summier ingericht, had geen internet en geen warm water, en was niet schoon. 
 
Aanraders voor excursies:
De excursies die wij gedaan hebben waren allemaal het aanraden waard. Voor mijn man sprong het wassen van de olifanten in Tangkahan eruit. Ik vond het snorkelen bij Lombok het mooiste.

 


Indonesië reizen - Orang oetan, Bukit LawangIndonesië reizen - Thomas Leaf monkey, Bukit LawangIndonesië reizen - Hangbrug bij TangkahanIndonesië reizen - Olifanten wassen, TangkahanIndonesië reizen - Oflifanten, TangkahanIndonesië reizen - Indonesië reizen - Batak- huis, kampong DokanIndonesië reizen - Sipisopiso watervalIndonesië reizen - TobameerIndonesië reizen - Oversteek TobameerIndonesië reizen - Aankomst TuktukIndonesië reizen - Bentor-tocht, MedanIndonesië reizen - Rijstvelden, LombokIndonesië reizen - Bananen en rijst, LombokIndonesië reizen - Koffie branden, LombokIndonesië reizen - Uitzicht op de rijstvelden, TetebatuIndonesië reizen - Waterval SenaruIndonesië reizen - Uitzicht op de RinjaniIndonesië reizen - Betelnoot kauwenIndonesië reizen - Indonesië reizen - Goedemorgen, Gili MenoIndonesië reizen - De Gili'sIndonesië reizen - Relaxen op Gili MenoIndonesië reizen - Zwembad bij Seri MenoIndonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Eb, Gili MenoIndonesië reizen - Zonsondergang, Gili Meno


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel