Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Samira - 09-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een bijzondere reis. We hadden fijne gidsen en chauffeurs, allemaal heel vriendelijke mensen. Het was overal eigenlijk heel rustig, weinig toeristen. We vonden het leuk om zo met de auto te rijden, onderweg zie je op die manier veel. Wat een indrukken allemaal. Bijzonder om weer wat meer van de wereld gezien te hebben.
 
Met name de dagen in de jungle vonden we helemaal super! De orang-oetans natuurlijk, maar ook hebben we olifanten gewassen in de rivier. Je hebt echt het gevoel dat je contact met de dieren hebt. Bij Tangkahan zijn we gaan ‘tuben’, met een lunch bij een watervalletje” ontzettend idyllisch! Onverwachts en daardoor één van de hoogtepunten. We gingen lekker zwemmen in de rivier. Het verblijf in de jungle was voor ons het hoogtepunt van de reis.
 
Het Toba meer vonden we een heerlijk relaxte plek om te zijn, een beetje een hippie sfeertje hing er. Na enig wikken en wegen besloten we een boot te huren om het meer over te varen. Iemand werd van zijn landje gebeld om ons te varen. Het bleek de ferry boot te zijn, we hadden hier met gemak met 10 (of meer) man op gekund. Tip: vraag vooral of andere mensen uit het guesthouse mee willen, net zo gezellig en je kan op die manier de (wat hogere) kosten delen. De bootsman was officieel geen gids, maar zijn Engels was best goed en hij deed ontzettend zijn best om ons meer te vertellen over zijn cultuur. Hij nam ons mee naar een achteraf straatje, waar kinderen liedjes en dansjes aan het oefenen waren. Al snel werden wij, groot en blond, de attractie. Uiteindelijk hebben wij samen met bezoekers uit Java, mee gedanst. Grappig om mee te maken.
 
In Berastagi gaf een klein oud omaatje ons een massage. Het was een heerlijke massage, maar ze laat -letterlijk- geen spiertje onaangeraakt, zelfs niet in je liezen. Iets te intiem voor ons, maar toen we dat aangaven was dat geen probleem. Medan is even wennen na alle jungle, een erg grote stad. Prima om een nachtje te slapen voor het vliegen, maar onze stad is het niet.
 
We kozen voor Footprint Travel, omdat we wilden reizen met een goed gevoel. Als we als rijke Hollanders zo’n land bezoeken, willen we op een zo integer mogelijke manier reizen. Dat prettige gevoel hadden we ook echt op reis. Jullie zijn een Indonesië specialist en overal zelf geweest. Die passie en bevlogenheid kun je ook echt merken. We hebben een heel bijzondere reis gehad!