Margo Geisler - 17-11-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een prima vakantie gehad. We hebben veel van het land gezien en hebben vooral de kennismaking met het gewone dagelijkse leven erg op prijs gesteld.

We hebben de variatie in accommodaties erg leuk gevonden. De hotels waren van een uitstekende kwaliteit. Het B&B had een heel eigen karakter door kleinschaligheid en huiselijke sfeer. Ook hier was de kwaliteit hoog.
De lodge bij de Ijen lag op een prima locatie, maar had minpuntjes: we werden uit de slaap gehouden door een kale peer (onbedekte lamp) net achter het bovenlicht en door een WC die iedere vijf minuten hoorbaar water loosde. We voelden ons "kolonialen" op de plantage. Deze plek was heel apart, eenvoudig en verplaatste ons terug naar de jaren '60, compleet met het zondagse servies en de geborduurde kleedjes. 

Onze hoogtepunten waren de culinaire kennismaking met Malang, waarbij we te voet, per becak (fietstaxi), en minibus een goed beeld kregen van dagelijks leven en eten in de stad. De tocht in de caldera rondom de Bromo en het bezoek aan de Ijen.
De excursies Culinair Malang en de Ijen-vulkaan zijn absolute aanraders. Bij de eerste hebben we "gewoon" lekker gewandeld door de kampongs, gegeten in stalletjes langs de weg, geslenterd door de arme wijken in het rivierdal en langs het spoor en gegeten "bij de mensen thuis". Ook de Ijen is een aanrader. We bezochten de krater op een vrijdag, waardoor er minder zwaveldragers waren. De krater is indrukwekkend door de combi van damp, zwavelwinning en het turkooizen water van het kratermeer.

De persoonlijke benadering hebben we erg op prijs gesteld. De voorinformatie (reisschema) was enthousiasmerend. De flexibiliteit die nodig was ivm de wijziging van de aankomstbestemming (niet Denpasar maar Jakarta) heeft hoog gescoord 


Indonesië reizen - Chinese tempel in MalangIndonesië reizen - Veel bekijks op een lokaal schooltjeIndonesië reizen - Kampung in MalangIndonesië reizen - Koken in de kampungIndonesië reizen - In de becak met de gidsIndonesië reizen - Was hangt buiten in de kampungIndonesië reizen - Langs de spoorbaan in Malang


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel