Familie Reijnders en Hoffman - 29-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een fantastische en zeer afwisselend reis. Het bijzondere element was bij ons het uitgebreide familiebezoek; niet helemaal gepland, maar indrukwekkend. 
 
Een andere bijzonderheid was het bezoek aan het kindertehuis in Bukit Lawang. We zagen een juweel; mooie mensen en we werden door hen meteen ondergedompeld in het leven daar. Bovendien legden ze ook nog het eerste contact met de familie! De kleinkinderen vonden het  kindertehuis een prachtige ervaring met leuke contacten met de kinderen, die er verbleven.
 
De variatie in de accommodaties was enorm. Er waren fantastische bij en ook een enkele onder de maat. Fantastisch waren de hotels bij Bukit Lawang, het Toba meer en de Borobudur en in Jakarta, Bogor, Bandang, Yogyakarta, Malang en Kalibaru. De anderen waren goed tot redelijk. Twee sprongen er in negatieve zin uit, dat waren de hotels in Tangkahan en Medan.
 
De meeste excursies waren geweldig en zeer goed begeleid. We hebben er met elkaar echt van genoten. Iets minder vonden we de wandelingen rond Sukuh, maar dat kwam ook doordat de gids niet goed communiceerde. Hij deelde zijn ervaringen niet met de groep.
 
Echt top vonden we: de plantagetour in Kalibaru, de culinaire tour in Yogyakarta en de stadswandeling in Bandung.
 
De organisatie was heel erg goed. We hebben ons steeds gesteund gevoeld, ook toen we zes uur vast stonden voor de Puncak-pas. We hebben twee chauffeurs gehad, die we niet fijn vonden, maar we hebben ze vergeven want hun collega's waren fantastisch, met name Agus uit Yogyakarta en Judy uit Medan. Die hebben ons ook steeds uitstekend geadviseerd en meegedacht.  
 
We zijn echt ontzettend tevreden, omdat we dankzij jullie vrij in Indonesië hebben kunnen reizen, al was alles tevoren afgesproken. Een eigen chauffeur geeft je die vrijheid en juist daardoor hebben we vijf dagen de familie kunnen bezoeken, met alles wat daar bij hoorde.  
 
We geven de reis dan ook een 9 en we kunnen Footprint Travel aanbevelen: vooral door de persoonlijke en directe benadering en communicatie hier en in Indonesië. Dit is ons uitstekend bevallen. 


Indonesië reizen - Bij het kindertehuis in Bukit LawangIndonesië reizen - Muur van het kindertehuisIndonesië reizen - Op familiebezoek in MedanIndonesië reizen - Na de plantagetour in KalibaruIndonesië reizen - De kinderen in KalibaruIndonesië reizen - Aan het eind van de culinaire tour in Yogya