Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Emmy en Judith van der Horst - 05-10-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een prachtige reis gemaakt. Veel gezien en genoten van het land!
 
Onze vijfde reis in Indonesië. Vooraf hadden we veel contact met Footprint. In Sulawesi hadden we een prachtige reis. We hebben Noord en Zuid Sulawesi bezocht, waar we behalve de natuur ook verschillende culturen bezochten. De lokale gidsen lieten ons zien, ervaren en proeven van hun roots. Voor ons belangrijk, dat ze goed luisterden naar onze wensen. Hoogtepunten: Toraja en Bira. Volgende keer proberen we zeker ook naar de Togian eilanden te gaan.
 
De accommodaties waren zoals verwacht. Positief waren vooral Bara Beach en Villa Tengah Sawah.

De excursies naar Toraja en de doe-activiteiten als mountain biken, wandelen door omgeving met een gids of culinaire ervaring (met bezoeken markten en verschillend vervoer) zijn toppers.

Vooraf prima informatie en meedenken met onze wensen! Een misser was het advies t.a.v. Anda Beach, waar de rust verte zoeken was.
 
Onze chauffeur was (ondanks beperkte engels taal) prima, veilig en betrouwbaar. De gidsen deden erg hun best het ons naar de zin te maken. Omdat we in ieder gebied een andere gids kregen was het geen probleem als het contact soms wat stroever was (Minahasa cultuur) In Sengkang hadden we geen geschikte plek voor het diner gevonden! Chauffeur vroeg advies in locatie, maar de geadviseerde plek had ondanks de inspanningen aldaar geen smakelijk eten. 


Indonesië reizen - Zonsondergang MakassarIndonesië reizen - Boottochtje MarosIndonesië reizen - Traditionele huizenbouw in TorajaIndonesië reizen - Traditionele stammen op SulawesiIndonesië reizen - Neushoornvogel in Tangkoko