Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Familie Kloosterman - 20-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Lieke (17 jaar):
"Bij een normale vakantie krijg je alleen een indruk van een land. Maar juist het bijzondere aan een land is de mensen zelf. Hoe leven ze? Wat zijn de gebruiken, de rituelen? Erg bijzonder was het eten bij mensen thuis. Uitgebreide maaltijden, heerlijk gekookt. Of even snel een kopje thee drinken met een ‘’pisang goreng’’. Je komt in contact met de locals. En juist die locals geven de meest bijzondere herinneringen
 
Doordat er locale gidsen werden ingehuurd, kwam je ook op de mooiste en niet toeristische plekken. Tijden de reis is het vaak ter sprake gekomen dat “wij deze plekken nooit zelf hadden kunnen ontdekken”. Tijdens de tweedaagse trektocht sliepen wij in klein dorpje met traditionele toraja huizen. ‘s Avonds kijk je hoe de kinderen aan het spelen zijn. En hoe ze reageren op toeristen. Je wordt overal vriendelijk onthaald. De kinderen willen met je praten en spelen. De volwassenen kijken vol belangstelling hoe de Belanda-mensen eten of praten. Eigenlijk was deze hele reis, a once in a lifetime experience!
 
De familie:
Wat de accommodaties betreft kunnen we zeggen dat er veel  variatie was, op mooie locaties. Misschien wat veel strandlocaties in het noorden (Pulisan en Bunaken).
De andere hotels in Makassar, Senkang en Rentepao waren prima plekken. Het guesthouse bij Tangkoko vonden we iets minder; er liep nogal wat ongedierte in het huis waar onze dochters sliepen.
 
De trekking vonden we geweldig leuk,  evenals de maaltijden bij mensen thuis en het bezoeken van markten (en het kopen van  ingrediënten). Je maakt daardoor het dagelijkse leven mee. Ook de wandeling door de rijstvelden en de boottocht op het Tempemeer vonden we erg leuk.
 
We vonden het een avontuurlijke en gevarieerde reis met bijzondere ontmoetingen met de mensen die op Sulawesi wonen.