Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bea Slofstra - 06-10-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Voor een eerste kennismaking met Indonesië een geweldige reis. De verschillende culturen van Java en Bali. Niet te missen highlights als de Prambanan, Borobudur en de Bromo vulkaan op Java maar ook de wandelingen door het landschap, de contacten met de bewoners, de steden en dorpen met markten en historische gebouwen. De persoonlijke begeleiding door de chauffeur en de gidsen geeft extra mogelijkheden om echt kennis te maken met het land. De ceremonieën op Bali waren ook heel bijzonder om mee te maken.

Prima accomodaties. De variatie was goed.
Eruit sprongen - het hotel in Jogjakarta (ruim, prettige ontvangst, mooie binnentuin met zwembadje) - Kalibaru ( prachtig, kleinschalig , persoonlijk) en in  Munduk (hele idyllische huisjes).
Niet zo goed onderhouden was de accomodatie op Gili Meno.

Hoogtepunten waren: de culinaire excursie Yogjakarta ( heel mooi kijkje in dagelijks yogjakarta en zeer persoonlijk leuke gesprekken met de studenten die de excursie verzorgden) Super! - Prambanan en Borobudur Bromo Highlights niet te missen! -Dagtocht Bali . Met chauffeur over het eiland. Zoveel te zien!! - Snorkelexcursie Bali . Super!! - Een fietsexcursie vanuit Ubud (zelf geregeld) aanrader

De organisatie was prima. Alles klopte. Zeer tevreden over de chauffeur op Java. Deze sprak goed Engels. Leuke gesprekken over het land, de cultuur en bezienswaardigheden. Zeer accuraat in de dienstverlening. Bijzonder vonden we de waarschuwing die we kregen over het beklimmen van de Bromo. Er zou een verhoogd risico zijn. Hiervan was niets te merken en de Bromo werd volop bezocht. We hebben dit dan ook wel gedaan. Grote drukte bij de locatie om de zonsopgang bij de Bromo te bekijken. Dit vonden we te massaal. Misschien is dit net zo goed te zien vanaf het hotel Lava View.