Robert van den Berg - 09-09-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis was fantastisch, indrukwekkend, afwisselend, zeer goed geregeld. Een gevarieerde kennismaking met Indonesië

De accommodaties hadden stuk voor stuk hun eigen charmes.Er  was zeker variatie en voor ieder wat wils. De ene keer zat je wat luxer dan de keer daarna. Dat is af en toe wel wennen. Over het het algemeen waren de accommodaties goed; goede service, vriendelijk/ behulpzaam personeel.

De culinaire excursie in Jogjakarta was een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. als je van lekker eten houd is dit een aanrader.
De excursie op de koffieplantage Kaliklatak had voor ons niet gehoeven, rondleiding stelde niet veel voor en er werd erg de nadruk gelegd op het kopen van de Luwak koffie.
De excursies die aangeboden werden bij deze reis waren over het algemeen de moeite waard; de sunrise bij de Borobudur/ Bromo vulkaan ; schitterende ervaring. De wandelingen met een gids; leuke inkijk in de omgeving. De snorkel excursie op Bali; zeer de moeite waard.
Als extra hebben wij de "blauwvuur excursie"op de Ljen vulkaan gedaan; erg indrukwekkend. Verder verschillende duiken gemaakt op Bali en Gili Meno; zeker een aanrader!!!

De organisatie was heel goed verzorgd. De informatievoorziening is duidelijk en overzichtelijk beschreven. De contacten met de lokale chauffeurs en gidsen verliep over het algemeen goed; af en toe met handen en voeten spreken. Lokale chauffeurs waren altijd ruimschoots op tijd/ behulpzaam en vriendelijk. De accommodaties waren zeer goed op de hoogte van de inhoud van onze reis. kwamen bij het inchecken al met optie/vragen over de excursietijden/wensen. Wij hebben tijdens deze reis zelf weinig hoeven regelen; het vervoer was zeer goed geregeld, je hoeft je nergens zorgen om te maken. Wat afgesproken was is nagekomen.

De afwisseling in deze reis maakt deze reis tot een leuke ervaring en kennismaking met Java/Bali/Gili Meno. De reis is zeer goed verzorgd en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Er zijn verschillende hoogtepunten; de Borobudur/Prambanan, de culinaire excursie, sunrise bij de bromo, de snorkel excursie op Menjangan eiland, het duiken op Bali en Gili Meno....al met al onvergetelijk..
 


Indonesië reizen - Bali reizen: tempels te overIndonesië reizen - Werken op de sawa'sIndonesië reizen - Rijstterrassen op BaliIndonesië reizen - Waakse apen op Bali Indonesië reizen - Sorkelen bij Gili Meno