Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marja Beemer - 15-08-2016
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


De reis was in één woord fantastisch! Eigenlijk was de hele vakantie een samensmelting van geweldige indrukken en activiteiten.
 
De afwisseling in de accommodaties maakte dat het een onvergetelijke ervaring is geworden. Van luxe tot sober, het was geweldig. Het hotel aan de voet van de Borobudur was prachtig. Het uitzicht was zeer indrukwekkend, een geweldige start van de vakantie! 
 
Ik zou de culinaire tocht in Yogyakarta absoluut aanraden, je leert enorm veel van de eetgewoonten en het contact met de studenten was een unieke ervaring. Ook de Bromo met de zandzee was een top activiteit. Het was bijzonder om een schildpad eieren te zien leggen en dat de kleine schildpadjes de volgende dag werden uitgezet.
Het wandelen door de rijst- en groentevelden was ook een hoogtepunt voor ons. Doordat er gewerkt wordt met lokale mensen, leer je het echte leven van Indonesië pas echt kennen.
 
De hele reis was voortreffelijk georganiseerd, de informatievoorziening was prima. Een globale reisplanning vooraf was voor ons voldoende, bij aankomst kregen we een uitgebreide reisbeschrijving. Hier is goed over nagedacht en alles klopte gewoon. De reistijden waren prima, je merkt dat jullie ervaring hebben met afstanden en tijden.
Onze chauffeur was geweldig, een groot compliment aan hem! Hij sprak heel goed Engels, reed keurig, was enthousiast, liet ons veel dingen zien en proeven zonder op te dringen. Hij hoorde gewoon een beetje bij onze familie en het afscheid viel ons allemaal dan ook zwaar.
Door Onafhankelijkheidsdag kwamen we op de terugweg in de file. De chauffeur gaf gelukkig flink gas toen de file voorbij was, anders hadden we het vliegtuig gemist. Ook de organisatie naar het eiland Gili Meno was goed geregeld. Het enige minpuntje was dat we midden op het strand van Gili Meno werden afgezet. Gelukkig was er iemand zo aardig om twee paardenkarretjes te bellen om ons naar ons hotel te brengen. 
Ook de gids naar het Diengplateau was fantastisch!! Een hele lieve dame, die niet opdringerig was en veel vertelde. We hebben een geweldige tocht met haar gemaakt. Alle chauffeurs en gidsen waren iedere keer keurig op tijd en wisten veel te vertellen en uit te leggen. Niets was hen teveel. Top! 


Indonesië reizen - Java & Bali reizen: zonsondergangIndonesië reizen - Boeddha in een stupa van de BorobudurIndonesië reizen - Java reizen: de zonsopkomst bij Bromo is magisch mooiIndonesië reizen - Rubber aftappenIndonesië reizen - Bali reizen: oneindig veel rijstveldenIndonesië reizen - Strand bij PemuteranIndonesië reizen - Bali reizen: Snorkelen bij Gili MenoIndonesië reizen - Java reizen: de gigantische BorobudurIndonesië reizen - Java & Bali reizen: zonsondergangIndonesië reizen - Java & Bali: de bananenboomIndonesië reizen - Mooie zonsondergangIndonesië reizen - De caldeira van de BromoIndonesië reizen - Sukamade: schildpadeierenIndonesië reizen - Java reizen: de mystieke BorobudurIndonesië reizen - Java & Bali Reizen: kinderen in schooluniformIndonesië reizen - Java reizen: het schoonmaken van een ananas