Marleen Rensink - 01-09-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis over Java is zeer zeker de moeite waard. Je krijgt een goed beeld van alle hoogtepunten op Java. De zonsopgang bij de Borobudur moet je echt mee maken en de rondwandeling in Bandung is zeer relaxed en voor iedereen in eigen tempo goed te doen. Onderweg leuke stops met lokaal eten en drinken. Ook een aanrader dus!
Maar ons hoogtepunt was de excursie naar het Diengplateau; een aanrader om toe te voegen aan je reis! Hier ben je even van de gebaande paden af en zie je het echte leven op het platteland. Ook bijzonder was dat er geen andere toeristen waren en we hadden een prima gids, een prachtige zonsopgang en mooie uitzichten op de meren. Dit bij elkaar maakte het echt de moeite waard. 
 
De accommodatie in Jakarta was prima, klein maar fijn. Het hotel in Bogor vonden we minder goed. Erg afgelegen, enige gasten, hier zouden wij liever een andere accommodatie voor zien. Het Savoy Homan in Bandung is een beetje vergane glorie. Je betaalt ons insziens.teveel voor gemiddelde kwaliteit.
Het hotel bij de Borobudur was prima, mooie ligging ideaal voor Borobudur bezoek en in Wonosobo een prima hotel voor het Diengplateau. Duta Garden in Yogyakarta: een prima hotel voor deze stad.
De variatie in hotels hebben wij wel gewaardeerd.

De totale organisatie was uitstekend! Zeer gedetailleerd informatiepakket ontvangen bij aankomst in hotel Jakarta. Alles zat erbij inclusief binnenlandse vliegtickets. Treintickets ter plekke van gids gekregen. Zowel chauffeurs als gidsen waren goed. Erg aardig en voldoende Engels sprekend. Vooral de gidsen in Bandung en bij het Diengplateau vonden wij uitstekend. Zij hadden heel veel informatie voor ons en het klikte goed.

Het was een mooie reis! De moeite waard! Heel veel gezien in relatief korte tijd!
 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel