Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marcel Graffner (4 volwassen en 2 jongeren) - 06-08-2011
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Vanaf de eerste tot de laatste minuut was het helemaal geweldig. We hebben genoten, het was helemaal te gek. Wat we heel positief vonden, waren jullie lokale gidsen. Ze brachten ons net even naar andere dorpjes, waar minder toeristen komen. Twintig jaar geleden gingen we voor het eerst naar Indonesië met een groepsreis. Dit is zoveel leuker, je kunt veel meer contact met de lokale bevolking maken als je niet met een groep van 20 man bent.
 
We zijn naar Flores gegaan met een instelling dat het supereenvoudig zou zijn. Dan valt het allemaal erg mee. De Kelimutu vulkaan vonden we erg mooi. In Riung hebben we fantastisch gesnorkeld tussen al die gekleurde vissen en de bemanning van de boot roosterde een visje als lunch, geweldig.
 
De tweedaagse boottocht naar Komodo was grandioos. ’s Ochtends met je voeten over boord met een bakkie koffie wakker worden, heerlijk. De mannen op de boot zijn ook geweldig, wat die voor een maaltijden op zo’n bootje weten te bereiden, super. Een stukje uit ons blog: “Met weemoed hebben we afscheid genomen van Flores. Het eiland van de prachtige natuur, de lieve mensen, de rust, het authentieke, het avontuur, de bar slechte wegen en de hurk wc’s. Nu een weekje luxe en comfort op Bali.”
 
Alle afspraken die we met jullie hebben gemaakt, zijn goed nagekomen. De mensen waren allemaal op tijd, de chauffeur was prima. Van te voren had ik veel gegoogled. Jullie zitten heel gunstig qua prijs. Maar de doorslaggevende reden om voor jullie te kiezen was dat jullie contact met de lokale bevolking belangrijk vinden en ook wat terug willen geven aan de mensen in Indonesië. We hebben jullie al aan verschillende mensen in onze omgeving aanbevolen. Ik kijk alweer uit naar een volgende reis en jullie staan dan met stip bovenaan ons lijstje. 
 
Veel succes en nogmaals hartelijk dank namens ons alle 6 voor de goede zorgen.