Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Yvonne Bookelmann - 28-07-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We wisten dat het land groot en divers is en dat hebben we mooi kunnen ervaren. Wat vooral bij blijft is de hartelijke en gemeende gastvrijheid van de mensen die we hebben ontmoet. De natuur is ronduit spectaculair. En als laatste: het eten. Zowel op de klotok in Tanjung Puting (onwaarschijnlijk hoe de kok elke keer een andere complete maaltijd wist te maken), bij de lokale families (de specifieke streekgerechten), als in de resorts hebben we heerlijk gegeten.

Variatie genoeg wat betreft de accommodaties! Van de klotok tot lodges en luxe hotels. Wat ons betreft sprong het overnachten op de klotok in de jungle er echt uit: slapen in de open lucht, heerlijk ontspannen en super eten. De warme douche in de lodge op de derde nacht in Tanjung Puting was fijn, maar een extra nacht op de boot zou nog beter zijn geweest. ... Het verblijf in Bunaken was ook geweldig. Geweldige personeel, goed verzorgd in natuurlijk een fantastische omgeving om onze vakantie ontspannen af te sluiten.

Alle excursies die we hebben gedaan, waren prima georganiseerd en kunnen we iedereen aanraden. Teveel om te noemen. Natuurlijk is het geweldig om oog in oog te staan met een orang-oetang. Onvergetelijk was ook het middagtochtje per boot door de rivieren van Banjarmasin. Een dik uur lang hebben we met een grote glimlach gezwaaid naar iedereen langs de route. We waren de enige (blanke) toeristen en dat nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door de (water) straten. Het uitje naar de zijderupsen was ook onverwacht onvergetelijk: super warm onthaal, alles begrepen ondanks gebrekkig Engels, met natuurlijk als einde nog een fotosessie met de hele familie. Het bijwonen van de begrafenisceremonie in Tana Toraja: heel bijzonder. En snorkelen en relaxen op Bunaken - een vakantie binnen een vakantie.

Over de organisatie niets dan lof: we konden echt ontspannen onze vakantie vieren. Een mooi en netjes geordend informatiepakket. Gidsen en chauffeurs waren netjes op tijd en een vraag werd netjes en vriendelijk afgehandeld door de organisatie .

De hoogtepunten? Daarin is het lastig een keuze te maken. De afwisseling van alles wat je meemaakt is zo groot en loopt van natuur naar cultuur en ontspanning, dat je niets mag missen. De vriendelijkheid en gastvrijheid is geweldig. Hoogtepunt is het bezoek aan Tanjung Puting, en ook Banjarmasin, Tana Toraja, Tangkoko en Bunaken.