Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jan en Anne de Rijk - Hoins - 15-08-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een geweldige reis! Java is boeiend en afwisselend. Ujon Kulong is een aanrader. Bali erg toeristisch. De reis was perfect georganiseerd, alles klopte. Leuke ontmoetingen met de lokale gidsen. De beslissing om een privé reis te boeken bleek perfect aan te sluiten bij onze wensen. Het reis programma leek erg druk, maar doordat alle organisatie uit onze handen is genomen, hebben wij alleen maar genoten.

Er waren verschillende types accommodaties en zeer afwisselend. Leuke, kleine hotels met goede comfort! Met name de kleine hotels en homestays waren soms erg eenvoudig, maar de hotels waren allemaal goed. Wij hadden niet zo veel luxe verwacht. 

Alle excursies waren leuk. De wandelingen met de gidsen en de fietstocht zijn beslist aan te raden. De meeste indruk heeft Ujung Kulon, Baduy en Ciptagelar op ons gemaakt. De tocht met de boot en de gehele verzorging (eten) op de "Romantis"waren super!! Het is jammer dat er zo weinig toeristen naartoe gaan (voor de locale economie dan). We hebben tijdens dit onderdeel 2 westerse toeristen gezien.
De fietstocht bij Solo en bezoek aan de kleine bedrijfjes was zeer interessant. De lunch thuis was zo lekker! Misschien wel het beste eten van onze reis!
De vier studenten in Yogya waren heel aardig. Leuke gesprekken en veel gelachen!

De reis was perfect georganiseerd, alles klopte en alle gidsen waren er op tijd. De draai- en informatieboeken hebben we veel gebruikt. Het Engels van de gidsen is soms wat beperkt. 

Het Westen van Java is een aanrader als je van natuur houdt. De rijstvelden op West Java hebben meer indruk op ons gemaakt dan op Bali.
We hadden niet verwacht dat we een boot voor ons alleen zouden hebben. We werden fantastisch door de bemanning verzorgd en hebben erg genoten van de tocht naar het eiland.
Overnachten in Ciptagelar is bijzonder, maar verdiep je in de achtergrond van deze gemeenschap.
Wandelingen en de fietstocht rond Solo bieden interessante inzichten in lokale bedrijven. Een gids kan zelf veel vertellen en helpen met vertalingen.
Bali is op zich leuk, maar het is erg toeristisch.