Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jaer Nijssen - 24-08-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Deze reis was één groot hoogtepunt! Een ontdekkingsreis door een prachtig land met een grote verscheidenheid aan culturen en landschappen! Er zat veel afwisseling in.
 
De start in de jungle was een speciale ervaring, met prachtig gelegen locaties. De orang-oetans en het olifanten wassen kunnen we echt aanraden. Brastagi en het Tobameer waren weer totaal anders. Bij het Tobameer genoten van de mooie vergezichten en de Batak huisjes. Daarna in Medan een echte Indonesië-ervaring door met de becak naar de kampung te gaan voor een heerlijk etentje op de vloer. Dit voegde iets origineels aan de reis toe. 
Op Java een toplocatie in het park van de Borobudur (helaas werkte de bewolking niet mee aan een mooie zonsopkomst, maar dat kan gebeuren), het indrukwekkende Prambanan-complex en weer een mooie ervaring met de culinaire trip in Yogya. De Bromo was geweldig om te beklimmen en vanaf de rand hebben we de moederkrater kunnen bewonderen.
Ook de Ijen vulkaan maakte veel indruk en was de wandeling zeker waard! We bezochten deze vanaf een kneuterige plantage in Kaliklaktak, waar we nog een heerlijk diner in ons huisje voorgeschoteld kregen. Het plantagebezoek vormde een welkome afwisseling en een leuke ervaring. 
Op Bali hebben we wat meer uitgerust, maar tussendoor ook echt genoten van het snorkelen bij Menjangan, de wandeling bij Munduk  door een prachtig groene omgeving, de rijstvelden van Jatiluwih, de fietstocht vanaf Mount Batur naar Ubud en de kecak dans in Ubud. Het was lekker afsluiten aan de zee in Sanur. De excursies waren prima geregeld! 
 
Het was fijn dat we een draaiboek ontvingen in Indonesië. De aanvullende informatie was ook interessant. De reis was van begin tot eind goed verzorgd, waardoor we zelf alleen maar op tijd hoefden te komen en verder nergens aan hoefden te denken. In het draaiboek vonden we vele bruikbare tips, waardoor we steeds goed voorbereid waren. Als een chauffeur eens geen Engels sprak, was dit van tevoren in het draaiboek al vermeld en kwam je er samen met de chauffeur met wat Indonesische kreten en handen en voeten ook wel uit. De accommodaties waren prima verzorgd. Er zat een goede afwisseling in de accommodaties (afwisseling in luxe, ligging en prijs). De ligging van accommodaties in bijvoorbeeld Tangkahan, Bromo en bij de Borobudur waren echt fantastisch. Het guesthouse in Malang sprong er qua hygiëne en verzorging uit! 
 
 


Indonesië reizen - Sumatra reizen: de orang-oetans in Bukit LawangIndonesië reizen - Sumatra reizen: een hoogtepunt is het olifanten wassenIndonesië reizen - Sumatra reizen: een echte Indonesië ervaring in MedanIndonesië reizen - Sumatra reizen: fantastisch uitzicht op het TobameerIndonesië reizen - Sumatra reizen: prachtige vergezichten op het TobameerIndonesië reizen - Java reizen: Bromo van dichtbijIndonesië reizen - Java reizen: Bromo van een afstandjeIndonesië reizen - Java reizen: de culinaire ontdekkingstocht in Yogya was fantastischIndonesië reizen - Java reizen: we sliepen op een geweldige locatie, aan de voet van de BorobudurIndonesië reizen - Bali reizen: het uitzicht is waanzinnigIndonesië reizen - Bali reizen: de rijst wordt geoogstIndonesië reizen - Java reizen: Ijen is een indrukwekkende vulkaanIndonesië reizen - Bali reizen: kecak dans in UbudIndonesië reizen - Bali reizen: de rijstvelden van Jatiluwih