Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Walter Kronenburg - 07-06-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een geweldige reis op Sulawesi gemaakt! We hebben met de chauffeurs en gidsen ook veel lol gehad!
Deze vorm van reizen zorgt ervoor dat je veel in contact komt met de lokale bevolking en is erg persoonlijk. 
 
We geven de reis een 9 ! en zullen Footprint Travel zeer zeker aanraden!

De accommodaties waren over het algemeen zeer goed en gevarieerd. Waarbij positief Rantepao en Togian eiland er uitsprongen. Minder te spreken zijn we over de accommodatie in Pendolo.
 
Aanraders zijn:
Excursie Maros: mooie wandeling.
Excursie kookcursus: hoewel de kookles niet zoveel voorstelde is een het aanrader omdat het bezoek van de markten voor het doen van de inkopen erg leuk is, de tocht er naartoe en het verblijf zeer plezierig en hartelijk is.
Excursie drijvende huizen Tempemeer : boottocht er naar toe is het zeer waard, echter het bezoekadres krijgt teveel toeristen achter elkaar. Hierdoor is er geen persoonlijk contact.
Excursie Toraja: bezoek van de begraafplaatsen was indrukwekkend, een aanrader. We hebben ook een begrafenis ceremonie meegemaakt. Ook zeer apart. De gids kende een familie, hierdoor mochten we aanschuiven bij deze familie. Ontzettend ontroerend hoe je wordt ontvangen.
Excursie waterval Tentena : mooi om te zien.
 
Hoogtepunten waren voor ons: lunch lokale familie onderweg van Makassar naar Sengkang;  Toraja voor cultuur en natuur en de Togian eilanden ( locatie en het snorkelen; dolfijnen gezien). Waarbij het vele contact met de lokale bevolking voor ons als zeer plezierig is ervaren.
 
De organisatie was zeer goed: chauffeurs en gidsen waren zeer attent,stipt op tijd en hulpvaardig.
1 ding: geef als advies mee: neem reispillen mee. Wij konden ertegen, maar de reis met de auto door de bergen is zeer bochtig en wagenziek kan je al na 3 bochten zijn !