Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Martien en Christien - 03-09-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis was indrukwekkend, afwisselend, prachtig; heel veel waar voor ons geld. Een 9 voor deze reis!
 
De accommodaties waren allemaal bijzonder en varieerden van heel luxe (Majapahit, Surabaya) tot sober (Malabar). Of in monumentale/nostalgische gebouwen (Jakarta, Surabaya, Bandung, Wonosobo en Solo) of prachtig of op een aangename locatie gelegen (Bogor, Borobudur, Sanur, Munduk, Gilli Meno).
 
Moeilijk kiezen welke onze favoriet was;  Munduk qua ligging en sfeer en Majapahit qua comfort. Kontiki op Gilli Meno ligt beslist aan mooiste deel van het strand, iets voorbij de (relatieve) drukte, maar de kamers en het sanitair kunnen wel een bescheiden opknapbeurt gebruiken en wat gezelliger peertjes in de barverlichting van het restaurant draaien, zou wonderen doen. Het personeel is bovendien zeer vriendelijk.
 
De stadswandelingen in Jakarta/Kota, Bandung, Surabaya, het bezoek aan de theefabriek van Malabar en het mooie Diengplateau: alles was de moeite ruimschoots waard, maar de absolute aanraders zijn:
 
  • Culinaire tocht door Yogjakarta achterop een brommer. Met twee enthousiaste jongedames aan het stuur dwars door de stad langs heel bijzondere plekken, zoals de keuken van een Gudegrestaurant, een koekjes- en kroepoekfabriek en een Lotek en Gado-Gadorestaurant. Een hallucinerende ervaring.
  • Fietstocht door dessa’s en sawa’s buiten Solo. Dichter bij de werkelijkheid kan niet. Een prima gids voert je langs minuscule ambachtelijke bedrijven die achtereenvolgens rijstcrackers, bronzen Gamelan-drums, dakpannen en alcohol fabriceren. Afgesloten met een voortreffelijke lunch bij zijn zuster aan huis.
  • Zonsopkomst bij de Borobudur:betoverend.
 
De enige dissonant: toen we in Jakarta aankwamen en er geen chauffeur stond. Het kostte ons nogal moeite om Jacqueline te bereiken en dus lang gewacht op het vliegveld voor de chauffeur er was.
In het draaiboek stond uitgebreide info vermeld over Malang, een stad die we niet aandeden. Waarschijnlijk verwisseld met Surabaya zo te zien.
 
Verder niets dan lof. Gidsen en chauffeurs verschenen stipt op tijd, tickets voor treinen werden overhandigd, hotels waren nooit verrast als wij verschenen, service Gillicat was uitstekend, enz., enz.
Gidsen en chauffeurs vriendelijk en behulpzaam. Ook de chauffeurs spraken behoorlijk goed Engels. Alles klopte. Onze complimenten hiervoor!!