Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jeroen en Nils (7) - 27-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het is een goed idee om in Bukit Lawang vroeg het woud in te gaan om de orang-oetans te spotten. De dieren zijn actief, en je ziet minder andere mensen lopen. ’s Middags kun je bij de rivier tubes, binnenbanden, huren om de rivier af te zakken. In Tangkahan hebben we olifanten gewassen in de rivier. Dat was erg leuk, voor ons is dat leuker dan een ritje op een olifant, wan het is veel interactiever. We hebben hier een leuk tripje gemaakt waarbij we met tubes de rivier afzakten naar een waterval en terugliepen.
 
In Berastagi zijn we om 4 uur opgestaan omdat we de zonsopgang op de vulkaan Sibayak wilden zien. Het was een leuk tochtje naar boven, bijzonder aan deze vulkaan is dat je door de krater kunt lopen. De accommodatie aan het Tobameer is weer even wat luxer met lekker eten –zelf gebakken bruin brood!, wat weer even een leuke afwisseling is. We bleven een dagje langer aan het Tobameer en hebben hier een mooie wandeling met een gids gemaakt.
 
In Banda Aceh hebben we een interessante stadstoer gemaakt, zo zagen we bijvoorbeeld het Tsunami museum. Hiervan uit gingen we met de boot naar Pulau Weh, voor een paar dagen strand op een eiland. We zaten in een gezellig guesthouse, waar lekker werd gekookt en waar ook de locals ’s avonds gezellig wat kwamen drinken. Een gezellige sfeer. We zijn hier een dagje met een becak over het eiland gegaan, onder andere naar de Japanse bunkers.
 
In West-Sumatra hadden we in Bukittingi een gezellige gids en vonden we de wandeling in de SianokCanyon heel mooi. We hebben een lekkere Padang maaltijd bij de familie van de gids thuis gehad, erg lekker en gezellig. De gids liet ons ook een paar oude Minangkabau huizen zien. In de Harau vallei zaten we op een mooi plekje, waar je kunt wandelen. We eindigden in een goed hotel in Padang, zodat we de volgende morgen vroeg konden vliegen.