Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ari, José, Sam (18 jaar), Sarah (17 jaar) Janssen - 24-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Droomreis naar Indonesië: alles klopte!
Onze vakantie naar Indonesië was echt een droomreis. Allereerst omdat het zorgeloos was. Alles klopte met elkaar. We konden erop vertrouwen dat alles goed kwam, en hoefden ons nergens druk over te maken. Heerlijk. Ten tweede vanwege het afwisselende karakter van de reis. Je kijkt constant je ogen uit. We wilden overal een foto van maken. Zoals de flessen benzine langs de kant van de weg. De chauffeur begreep af en toe niet wat wij er nou zou bijzonder aan vonden. Ook vond ik het heel fijn dat niet te heet was, af en toe wat bevolking is eigenlijk heel fijn.
 
We hebben veel hoogtepunten gehad. Bij Menjangen eiland bij Pemuteran hebben we echt geweldig gesnorkeld. De gids heeft me helemaal van mijn snorkelangst afgeholpen, dat deed hij echt geweldig, zo lief. Bij de Culinaire tocht in Yogyakarta had ik me van te voren niets voorgesteld, maar het was fantastisch! Bij de Borobodur in het donker met je zaklamp naar boven: je vakantie begint gelijk goed! De fietstocht bij Ubud overtrof onze verwachting. Het was veel meer dan een fietstocht. Het begon al met ontbijten met uitzicht op de vulkaan. Onderweg was er alle tijd, bijvoorbeeld om te stoppen voor een opgraving voor een crematie. De gids verzekerde ons dat het geen enkel probleem was als we hier bij waren. Wat bijzonder om dit van zo dichtbijmee te maken.
 
Door de Ramadan was het druk op de weg, waardoor we vaak wat later aankwamen. Wel leuk om te zien wat het teweeg brengt in een land. Het verblijf in het guesthouse in Sukuh was een verrassing, een prachtig uitzicht heb je hier. Ook Munduk vonden we een juweeltje. José en Sarah hebben hier zelfs een Balinese dansworkshop gedaan. Als je het zelf probeert, merk je pas hoe moeilijk deze dansvorm is! De accommodatie op Gili Meno is heel basic. Maar eigenlijk hebben we hier alleen maar geslapen, je bent de hele dag van huis, genieten van zee en strand. Er zit een gezellig tentje vlak naast, waar we altijd gingen eten. Het personeel van de accommodatie was overigens heel vriendelijk, ze maakten bijvoorbeeld om 6 uur ’s ochtends al een ontbijtje voor ons. Het ressort in Pemuteran is juist weer heel luxe. Ook de accommodaties waren heel afwisselend.
 
Tip voor vegetariërs: In Yogyakarta ontdekten we een heel goed vegetarisch restaurant Milas. Het heeft een grote tuin en zit op loopafstand van het hotel.
 
Wij hebben een geweldige reis gehad en ik kan het iedereen aanbevelen.
 


Indonesië reizen - Binnenkijken bij de bevolking. Fietstocht Mt Batur naar Ubud.Indonesië reizen - Jeeptocht naar de Bromo. Java.Indonesië reizen - Jeeptocht naar de Bromo. Java.Indonesië reizen - Jeeptocht naar de Bromo. Java.Indonesië reizen - Opgravingen voor crematie. Fietstocht Mt Batur naar Ubud.Indonesië reizen - Spin! Fietstocht Mt Batur naar Ubud.Indonesië reizen - Rijstoogst. Onderweg fietstocht Mt Batur naar Ubud.Indonesië reizen - Mooie versiering voor huwelijk. Onderweg fietstocht Mt Batur naar Ubud.Indonesië reizen - Snorkelen Menjangen eiland. Pemuteran, Bali.Indonesië reizen - Ontbijt bij het vulkaan meer. Fietstocht Mt Batur naar Ubud.Indonesië reizen - Zonsondergang Tempeltour. Pemuteran, Bali.Indonesië reizen - Uitzicht vanaf accommodatie in Munduk. Indonesië reizen - Vlindertuin. Bali.Indonesië reizen - Vlindertuin. Bali.Indonesië reizen - Vlindertuin. Bali.Indonesië reizen - Crematie ceremonie. Bali, Indonesie.Indonesië reizen - Crematie ceremonie. Bali, Indonesie.Indonesië reizen - Crematie ceremonie. Bali, Indonesie.