Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Belinda en Adrienne - 26-11-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben zo ontzettend veel meegemaakt op onze Bali vakantie! Bali is niet zo’n groot eiland, toch is elke plaats heel verschillend. De accommodaties waren meestal subliem, en als het eens wat minder speciaal was, dan waren we toch nauwelijks op de kamer vanwege de excursies. De chauffeur had alle geduld van de wereld, er was totaal geentijdsdruk. Je kunt echt de tijd nemen die jij nodig hebt. Zo stopte hij onderweg voor een ceremonie. Werden we uitgenodigd om binnen te komen voor een trouwerij!  Wat een gastvrijheid. Jullie concept paste ons perfect: wel met zijn tweeën reizen, maar toch van alles geregeld, zodat je weet dat het goed is. Op andere reizen ga je ook wel dingen bekijken, maar door de extra excursies die we zelf konden kiezen, ontmoeten we veel bijzondere mensen. We hadden echt contact met de lokale bevolking en leerden veel over hun cultuur. Je maakt echt je eigen reis op deze manier.
 
In Ubud bleven we vier dagen en hebben we vier excursies gedaan. Westi van de Jamuworkshop is heel gedreven en wil zijn kennis over planten doorgeven aan andere mensen. Super bijzonder vonden we de Purificatieceremonie in de Heilige Bron. Met de wijze yoga man (healer) hadden we bijzondere gesprekken. Heel bijzonder om mee te mogen maken hoe hij de tempel offers en gebed echt vanuit zijn hart doet. En ons meeneemt op een spirituele reis.
 
De wandeling op de bergkam van MountBatur was soms best even pittig voor ons, maar we hadden een lieve gids die ons goed hielp. De paden zijn soms stijl en smal. Maar de geoefende gids zorgt voor een veilige wandeling. Hij nam op een gegeven moment zelfs mijn rugzak over. Voor hem geen probleem.  Het uitzicht was adembenemend! Omdat je heel vroeg gaat, ben je op tijd voordat de wolken binnen drijven.
 
De mensen van de HappyHeartStichting brachten ons in een brommerzijspan naar mooie plekjes. In zo’n brommerzijspan beleef je de omgeving directer. Leuk om met deze spontane jongens contact te hebben.  Ook werd ons getoond hoe zij leven. Hele lieve bijzondere mensen. Na een heerlijke lunch hebben we samen met hun onder het genot van een kop thee gesproken over de activiteiten die ze allemaal ondernemen. Heel bijzonder en hartverwarmend.
                                       
Het duiken bij Menjangeneiland bij Pemuteran was geweldig, wat is het daar mooi! Het is een mooi natuurgebied. Zowel boven als onderwater. De schildpadden zijn aanwezig en er vloog ook een blacktipshark voorbij. Het koraal en de vissen zijn subliem en de divemaster is relaxed en laat ons het mooie onderwaterleven zien. Zelfs het allerkleinste zeepaardje komt aan bod. We verbleven in een fijn ressort aan het strand.
 
Munduk overtrof voor ons alles. Een bijzondere sfeervolle accommodatie, met subliem uitzicht. De mensen zijn zo lief en respectvol. Je kunt er een gesprek aangaan met een balinese healer en een leuke workshop gamelan spelen doen. Echt een aanrader. Onze gids wist interessante dingen te vertellen tijdens de wandeling langs de kruidnagelplantage en hele mooie watervallen. Je kunt er zelfs onderstaan. En tijdens de wandeling komen zoveel kruiden, vruchten en koffiebonen voorbij. Erg interessant.
 
Bij Lovina vonden we het op zich wel leuk om de dolfijnen te zien, maar er zijn te veel boten, dat vonden we zielig voor de dolfijnen. Toen de meeste boten vertrokken waren, vonden we het leuker. Heb je al eerder dolfijnen gezien, dan zou ik dit overslaan. Ga dan liever zwemmen met dolfijnen bij Sanur.  We hadden echt het gevoel contact te hebben met de dolfijn. We hadden ook een goed gevoel over de verzorging van de dolfijnen. Sanur is een wat toeristische strandbestemming, voor ons was een dagje uit rusten voor de terugreis hier genoeg.
 
In Sidemen verbleven we in een mooi hotel tussen de rijstvelden. De wandeling is best avontuurlijk, je waadt met je schoenen aan door riviertjes. Het kokenbij de Balinese familie thuis was wel het hoogtepunt van onze reis. Hartverwarmend om te zien hoe de mensen wonen en leven. Het bezoek aan de kleurrijke markt, het koken bij de mensen thuis, de kinderen die zich gingen aankleden voor een ceremonie, wat een feest!
In Amed gingen we duiken bij het wrak van USS Liberty. Nog niet eerder gedoken boven een wrak, dat was weer een bijzondere ervaring. En een geweldige accommodatie pal aan het strand.
 
Gili Meno heeft mooie witte stranden en prachtig koraal om te snorkelen. Gili Trawangan is meer het party-eiland, en Gili Meno is een rustig eilandje. Gili is Lombok en de mensen zijn hier weer heel anders dan op Bali. De mensen op Bali zijn toch wel heel uniek en lief. Al met al was onze Bali reis een onvergetelijke ervaring!
 
Dank jullie wel voor het samenstellen voor een onvergetelijke, bijzonder goed georganiseerde reis.


Indonesië reizen - Menjangen eiland, Pemuteran, BaliIndonesië reizen - Uitzicht Mount Batur rand wandeling, Bali excursieIndonesië reizen - Bali, eiland van de goden.Indonesië reizen - Vrouw in UbudIndonesië reizen - Gili Meno, Gili eilanden, LombokIndonesië reizen - Kruiden drogen, wandeling Munduk, Bali