Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Suzanne van der Straaten en Vincent van Dalen - 24-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten! We geven de reis een 9. We gaan Footprint Travel zeker aanraden aan vrienden en familie. Het was goed georganiseerd. De hoogtepunten van de Sumatra reis waren voor ons zeker de olifanten en orang oetans
 
De eerste paar dagen sliepen we in eenvoudige kamers in de jungle. We hadden geen warm water en vooral in Tangkahan was de elektriciteit 's avonds slecht. Het was even wennen maar het hoorde er wel echt bij. In Tangkahan hadden we ook een hagedis in de kamer en we kregen 's nachts bezoek van muizen. We hadden dus wel echt het idee dat we in de jungle waren, maar dit maakte de algemene indruk wel beter en het zorgt ervoor dat we het nooit meer zullen vergeten. De andere accomodaties waren goed, met name in Tuk Tuk aan het Tobameer. Lekker luxe en ontspannen aan het zwembad. 
 
De reis was goed georganiseerd. Bij aankomst  stond de chauffeur al op ons te wachten en in de auto kregen we een envelop met veel nuttige informatie. Verder was de chauffeur altijd op tijd aanwezig of zelfs te vroeg. De excursie in Bukit Lawang voor orang oetans spotten was ook goed geregeld. We moesten om 6 uur klaar staan en dit was zeker de moeite waard. We waren hierdoor  de enigen in  jungle waardoor we de mogelijkheid hebben gehad om de apen van dicht bij te zien en te voeren. 
 
 
De eigenaar van de jungle lodge in Tangkahan was ook erg vriendelijk en we hebben samen met onze Nederlandse buren en de eigenaar een leuke dag gehad door eerst de olifanten te wassen en te berijden en 's middags lekker relaxen door te tuben over de rivier. De laatste paar dagen hadden we dezelfde chauffeur. Hij was vriendelijk en stopte waar nodig was om iets te laten zien. Hij deed ook erg zijn best om in het Engels dingen uit te leggen. 


Indonesië reizen - Ecolodge Bukit LawangIndonesië reizen - Moeder en kind. Indonesië reizen - Tuben in de rivier.Indonesië reizen - Baby orang-oetan. Bukit Lawang, Sumatra.Indonesië reizen - Moeder en kind hangen in de bomen.Indonesië reizen - Harige baby orang-oetan. Bukit Lawang.Indonesië reizen - Jungle verblijf in Tangkahan.Indonesië reizen - Hangmat Tangkahan.Indonesië reizen - Tuben in Tangkahan.Indonesië reizen - Baby olifant. Tangkahan, Sumatra.Indonesië reizen - We krijgen een douche!Indonesië reizen - Olifanten liefde.Indonesië reizen - Olifanten wassen in de rivier.Indonesië reizen - Sipisopiso waterval met regenboog. Tobameer.Indonesië reizen - Actieve vulkaan bij Berastagi.Indonesië reizen - Karo-Batak vrouw veegt het huis.Indonesië reizen - Tobameer, Sumatra.Indonesië reizen - Eten bij een familie thuis. Medan, Sumatra.Indonesië reizen - In Bentor op pad naar lokale familie in Medan.