Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Monique Hoornweg - 16-11-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een perfecte vakantie gehad en ontzettend veel indrukken opgedaan. De auto met chauffeur, de lokale gidsen en de lokale excursies waren steeds prima op tijd en allemaal even enthousiast.

Er was een goede afwisseling qua accommodaties. Bij de mindere accommodaties zoals Tangkahan en de Bromo hadden we twijfels na het lezen van vele slechte reviews. Zij waren echter prima in orde. Een beetje vochtig, maar dat was te overzien. Wij hadden ons ingesteld op minder luxe! Qua accommodaties vonden wij Manohara hotel en Tabo Cottages het mooist gelegen. Vooral dineren in de tuin van Manohara met uitzicht op de verlichte Borobudur was fantastisch. Cozy guesthouse in Malang was heel stijlvol. In Yogyakarta was de ligging van Duta guesthouse ideaal. Gezellige straat met volop restaurantjes.

In Bukit Lawang zijn wij vroeg op stap gegaan om de Orang Oetangs te spotten. Volgens onze gids bood alleen de gids van Footprint de mogelijkheid aan om zo vroeg te vertrekken. Wij hadden een klein groepje en hebben kunnen genieten van de Orang Oetangs voordat de massa kwam. Erg leuk waren de excursies "eten bij de locals"en de culinaire tocht door Yogyakarta. Het was een ervaring om in de becak te reizen en achter op de scooter te zitten. De gidsen waren erg enthousiast en we hebben via hen heel veel informatie ontvangen over het echte leven in Indonesie.

De organisatie was erg goed. Heel uitgebreid informatiepakket wat we ter plaatse hebben ontvangen. Er stonden ook veel goede aanwijzingen in over wat we onderweg konden doen en hoe laat we moesten vertrekken. Vooral een goede tip was om op de reis naar de Bromo al in de middag een bezoek te brengen aan de vulkaan. Wij waren hier de enige!! De chauffeurs en gidsen waren prima. Ondanks het vaak gebrekkige engels van de chauffeurs hebben wij elkaar goed kunnen verstaan. Wij hebben geen problemen gehad die ter plekke opgelost moesten worden. Heel leuk was de aandacht die er tijdens de reis besteed werd aan het feit dat de reden van de reis ons 25-jarig huwelijk was. Vooral op Java werd hier echt aandacht aan besteed.

Absoluut niet te missen zijn de 2 nachten in Bukit Lawang en de 2 nachten in Tangkahan. Echt de moeite waard. Echt fantastisch vonden wij de tocht in de open Jeep naar de Bromo. Een prachtige rit met mooie vergezichten.
 


Indonesië reizen - Olifanten in TangkahanIndonesië reizen - Het wassen van de dikhuidenIndonesië reizen - Schoolbusjes op SumatraIndonesië reizen - De loopbrug naar TangkahanIndonesië reizen - Met een stoere jeep de Bromo opIndonesië reizen - Plantages op SumatraIndonesië reizen - Een orang oetang zie je eigenlijk altijd welIndonesië reizen - Uitzicht op het Toba meer Indonesië reizen - Tuben bij Tangkahan