Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Margreet Visser en Gerard de Jong - 25-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben heel erg genoten van onze Sumatra, Java, Bali reis. We hebben veel gezien en we hebben het gevoel echt ‘in’ het land te zijn geweest. We hebben mooie gesprekken met de mensen gehad. De chauffeurs waren ook heel leuk. Onze chauffeur op Sumatra was echt een toppertje en nam ons mee naar de kampong. Hij kon ons hier veel over vertellen.
 
In Bukit Lawang hadden we een leuke gids voor de jungle wandeling en hebben 6 orang-oetans gespot. In Tangkahan hebben we alleen maar ontzettend lieve mensen ontmoet. Mooie gesprekken hier gevoerd, over hun dagelijks leven. We zijn samen met een gids in een tube de rivier af gegaan. Hij bracht ons naar een mooie waterval. Zo verdienen de mensen ook weer een beetje geld. Alleen daarom vonden we het al leuk om te doen. Het verblijf is er simpel, maar mooi. Daarna een ontspannen verblijf aan het Tobameer. In Medan hebben we heerlijk gegeten. De vrouw des huizes had heel erg haar best gedaan. De mensen zijn wel verlegen en voor ons was het even wennen dat zij voor ons koken en niet mee eten..De gids at gezellig met ons mee. Wat een belevenis om met zo’n brommerbecak (bentor) door het drukke Medan te gaan zeg! Dat hadden we niet willen missen.
 
Wat prachtig om in het hotel bij de Borobodur te slapen. Yogyakarta is een leuke stad. De gids die we oppikten voor Sukuh was gezellig en ging goed in op onze wensen. De tocht van Sukuh naar Malang is lang, goed om je daar op in te stellen. De open jeeptocht over de bergkammen van Bromo park was geweldig! Het gaf ons daarnaast de kans die middag gelijk de Bromo vulkaan te beklimmen en in de krater te kijken. Met “ de sunrise”  gaan drommen mensen de trap op, nu waren we lekker alleen. Fijn! Een goed idee van onze top chauffeur in Java.
 
Wat een prachtig plekje in Kalibaru. Hier hadden we best een dag langer willen blijven. Wij zijn begin 60, en wellicht een tip voor anderen van onze leeftijd om af en toe een extra nacht langer ergens te blijven. De afstanden zijn best groot en dus best vermoeiend. Kalibaru zou een prima plekje hiervoor zijn.
 
Heerlijk om op Bali in het prachtige hotel in Pemuteran te kunnen uitrusten. We hebben fantastisch kunnen snorkelen bij Menjangen eiland. En even een fiets pakken om een tempel te bezoeken is erg fijn.We wilden hier bijna niet meer weg! Hierna naar Ubud. We hebben hier een dagtocht naar de omgeving gedaan, zoals de Elephant Cave en naar Gunung Kawi. Al met al hebben we een heerlijke reis gehad.


Indonesië reizen - Zonsopkomst Bromo vulkaan. Java, Indonesie.Indonesië reizen - Orang-oetans in Gunung Leuser Park. Bukit Lawang, Sumatra.Indonesië reizen - De rivier door Bukit Lawang. Sumatra. Indonesië reizen - Rijstveld ploegen met buffels. Indonesië reizen - Prachtige rijstvelden. Fietstocht Bali. Indonesië reizen - Prachtige rijstvelden. Fietstocht Bali.Indonesië reizen - Prachtige sawa's (rijstvelden) in Indonesie.Indonesië reizen - Prachtige rijstvelden. Fietstocht Bali.