Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Charlotte Nijenhuis - 29-09-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Geweldige reis, veel gezien en gedaan. We wilden een reis maken naar Indonesië en hebben uiteindelijk gekozen om veel te doen en te zien, maar het reizen voor zover mogelijk binnen 3 weken en dit grote land binnen de perken te houden. We hebben vooral cultuur met natuur en relaxen gecombineerd. De twee vulkanen Bromo en Ijen waren prachtig en op hun eigen manier indrukwekkend. De tempels op Java waren groots, maar de tempels op Bali spraken mij iets meer aan. Als je van koken (of eten) houdt, moet je zeker de culinaire tour op de scooter in Yogyakarta en het koken bij de local in Ubud boeken!! Als je van duiken of snorkelen houdt zou ik dit bij Menjangan en Gili zeker aanraden. Voor een relaxed einde kun je een heerlijke massage, goede rijssttafel en fijne service van Villa Taman niet missen.

De accommodaties in Indonesië
Qua accommodaties hebben we veel variatie gehad. Op dit tijdstip in het jaar (september) sprongen Adi Assri in Permuteran en Villa taman di blayu eruit. De eerste zal in het hoogseizoen wel wat massaal zijn, maar was nu ronduit aangenaam en zeer goed verzorgd. Villa Taman heerlijk rustige omgeving, aangename villa's en service. Voor leven als een god op Java raden we Kaliklatak aan, rustige, simpele maar mooie omgeving met prachtig zwembad en eigen 'kamerjongen'.

De excursies in Indonesië
Qua excursie hadden we veel verschillende dingen. Echte aanraders voor liefhebbers van eten zijn de culinaire tour in Yogjakarta en kookworkshop bij de locals thuis in Ubud. De fietsexcursies mochten deze naam maar nauwelijks hebben. De fietsen waren redelijk, maar je fietste ook heuvelafwaarts nauwelijks meer dan 10km/u, net snel genoeg voor wat rij-wind. Zowel de Bromo als Ijen waren prachtig en overweldigend, beide op een andere manier. Stel je wel in op een pittig stukje omhoog wandelen in beide gevallen. Het snorkelen bij menjagan island was mooi, maar als je duikt zou ik dat aanraden. Bij Gili Meno is dit ook heel leuk om te doen, tijdens snorkelen ook schildpadden te spotten!

De organisatie van de reis
De organisatie was prima, iedereen wist van onze komst of dat we opgehaald moesten worden. Contact met de lokale chauffeurs was over het algemeen prima, al was de variatie tussen de hoeveelheid Engels die ze spraken af en toe moeilijk te peilen.

 


Indonesië reizen - Bali reis: Koken bij de locals thuis bij UbudIndonesië reizen - Bali reis: Heerlijk  verwend worden in Tabanan, West BaliIndonesië reizen - Bali reis: Uitzicht op de rijstvelden vanuit je hotelIndonesië reizen - Java reis: Borobodur nabij YogyakartaIndonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesie reis: ZonsopkomstIndonesië reizen - Indonesie reis: Tempels op BaliIndonesië reizen - Bali reis: Danau Bratan Tempel in het hart van Bali, nabij MundukIndonesië reizen - Indonesie reis: vissersboot op Gili Meno, voor de kust van LombokIndonesië reizen - Indonesie reis: prachtige rijstvelden op Bali