Jannie Jonker - 15-08-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben veel ondernomen tijdens onze reis. De hoogtepunten vonden wij het snorkelen bij Pulau Weh en de jungletrek in Bukit Lawang! Maar ook het beklimmen van de vulkaan Sibayak bij zonsopgang was een mooie ervaring.
Het rondrijden op de scooter bij het Tobameer was een fantastische manier om van heel dichtbij de bevolking mee te maken. Het etentje bij een lokaal gezin was leuk. We hadden het gezellig met vier andere gezinnen maar daardoor minimaal contact gehad met het lokale gezin, dat was eigenlijk jammer.
Het olifanten-wassen viel ons tegen; dat voelde als een soort dierentuinattractie.
 
De wandeling in Banda Aceh was zeer bijzonder. We hadden daar een erg goede gids en chauffeur die ons veel persoonlijke plekjes hebben laten zien met betrekking tot de tsunami. Een indrukwekkende tour, waarbij we heerlijk gegeten hebben op het mooiste en beste plekje in Aceh. 
 
De accommodaties tijdens de reis waren prima, eenvoudig maar wel steeds op mooie plekjes. Wij hebben het meest genoten van onze accommodatie in Pulau Weh. We konden snorkelen voor de deur, lopend naar Long Beach en de eigenaresse deed er alles aan om het ons naar de zin te maken.
Daarnaast vonden we de lodge in Bukit Lawang voor en na de jungletrek een heerlijke plek om te verblijven. Er is net een prachtig, nieuw restaurant, geheel van bamboe. Ook bij het Tobameer was het goed toeven. Het hotel was recent gerenoveerd, zag er keurig uit en had een fantastisch zwembad. Om de hoek bij het hotel zaten restaurantjes waar je heerlijk kon eten. 
 
De chauffeurs, de gidsen; iedereen was even vriendelijk en behulpzaam.
Ook hebben wij gewaardeerd dat er zo pro-actief met ons is mee gedacht toen wij pas twee weken voor vertrek onze reis boekten. Echt bijzonder hoe jullie dit hebben gedaan.
In Indonesië was het ook een goed gevoel dat de lokale agent altijd bereikbaar was. Toen we met z'n allen een dag ziek waren, gaf ze goed advies. Zo ook toen onze binnenlandse vlucht niet ging vanwege een probleem aan de motor, konden we eenvoudig even overleggen. Echt heerlijk hoe gesmeerd alles verliep en hoe keurig we alle documenten overal op tijd ontvingen.

Kortom, het was een fantastische, afwisselde reis met enorm veel mooie indrukken!


Indonesië reizen - Sumatra reizen: de Indonesische keuken is verrukkelijk! Indonesië reizen - De zee bij Pulau WEhIndonesië reizen - Een prachtige orang oetan tijdens de jungle trek in Bukit LawangIndonesië reizen - Tobameer in de avondIndonesië reizen - Sumatra reizen: traditionele kledingIndonesië reizen - De Sibayak bij zonsopgangIndonesië reizen - Sumatra reizen: kinderen onderweg naar school