Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Gijs, Jacqueline en familie - 14-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Naarmate onze reis vorderde werden de hoogtepunten ontelbaar. Maar dit was onze gezamenlijke top 7:
 
  • Zonsopgang Borobodur. absolute must. Zo sereen en mystiek.
  • Sukamade schildpadden spotten, in de jeep de rivier over, wandeling door de jungle: absoluut doen
  • Wandeling Dieng plateau: veel afwisseling en zoveel moois te zien
  • Ijen vulkaan: indrukwekkende wandeling . Mooi uitzicht op de top. (Ook goed om eens geconfronteerd te worden met de harde werkomstandigheden van de zwaveldragers.)
  • Snorkelen Menjangan eiland: zoveel mooie vissen!
  • Duikexcursie Gili Meno: wel 5 schildpadden gezien en mooi koraal en vissen
  • Het zwemmen met dolfijnen in Sanur
Voor mij persoonlijk hoorde ook de Ayuvedische workshop cosmetica maken er ook bij: omdat ik schoonheidsspecialiste ben was dit voor mij ook een hoogtepunt! Wat een geweldige locatie in Ubud, super vriendelijke mensen en de beste facial ever!
- De zonsopgang bij de Bromo viel voor ons helaas tegen. Te veel bewolking dus geen zonsopgang te zien, erg koud en heel erg veel mensen. (erg toeristisch)
 
Wij vonden de accommodaties goed gevarieerd. Een aantal echt prachtig: Adi Assri – Manohara- Santika Premiere. (daar hadden we nog wel langer willen blijven!)
Sommige heel origineel:  plantagehuisjes Kaliklaktak, Duta hotel. Het hotel op Gili Meno vonden wij echter niet zo goed.
 
De organisatie was in één woord GEWELDIG! Wij willen jullie complimenteren met de hele organisatie van de reis.
Allereerst hadden we een fantastische chauffeur: Agus Setjobudi. Hij was meer dan een chauffeur voor ons, ook een goede host.
Bij aankomst waren wij aangenaam verrast door de envelop met het hele reisplan en de vouchers keurig gerangschikt. Wat een werk is hier ingestopt. De informatievoorziening is prima!
Alles klopte volledig: chauffeurs op tijd en daar waar ze moesten zijn, leuke gidsen. We vonden de vijf jongens op hun brommers in Jogyakarta erg leuk. (culinaire trip). Ook bij de wandelingen hadden we prettige gidsen.

Wij hebben de lokale vertegenwoordiger Jacqueline als heel prettig ervaren. Wij hebben namelijk het verblijf in Sukamade van twee naar één nacht teruggebracht omdat we toch een rustdag nodig hadden. Daarom zijn wij een dag langer in Margo Utomo gebleven;  lekker laten masseren en uitrusten. Jacqueline heeft dit perfect voor ons geregeld.

Deze tip wilde we jullie wel meegeven. Aangezien je in het begin veel doet, veel reist en meestal maar één nacht in een hotel verblijft is een extra ingebouwde rustdag eigenlijk wel prettig. Dat hebben wij dus in Kalibaru gedaan. Omdat je vaak toch lang in het verkeer zit, kom je soms laat aan in je hotel. Dit geldt eigenlijk voor Java. Op Bali ben je meerdere dagen/nachten op één plek.


Indonesië reizen - De zonsopkomst boven de BorobudurIndonesië reizen - De eerste oefeningen onder waterIndonesië reizen - Het adembenemende DiengplateauIndonesië reizen - Start van de eerste duikIndonesië reizen - Op weg naar SukamadeIndonesië reizen - Een schildpad onder water; prachtigIndonesië reizen - Een zwaveldrager in de mist, Ijen