Nick Hessels - 05-09-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een mooie gevarieerde vakantie in grote rust en harmonie met natuur, cultuur en strand gemaakt. Een makkelijke vakantie, die voor veel mensen te doen is, ook met minder reiservaring. Aardige mensen, door de bank genomen goed eten, ook voor kinderen.

Alles kan altijd beter of anders, maar jullie hebben het gewoon goed gedaan (na aanvankelijk wat strubbelingen begin dit jaar bij het exact bepalen wat we zouden gaan doen). Ook de lokale contactpersoon heeft goed zijn werk gedaan. Er is eigenlijk maar 1 ding niet goed gegaan: na een lange reis kwamen wij aan op Bali en werden naar het verkeerde hotel gebracht. Daar kenden ze ons niet en hadden geen plek. Dat leidde tot het nodige uitzoekwerk en lichte stress na zo een reis, maar dat is uiteindelijk goed gekomen. Alle andere dingen gingen goed. Het eten bij de mensen thuis in Medan, de culinaire excursie op Yogja en de rondleiding in Bandung waren erg aan te raden. Ga daar mee door!!! Zo iets toevoegen kan best. Rondleiding Dieng Plateau was ook leuk!

De leukste excursies waren: Duiken op de Gili's, de excursies die jullie hebben geregeld; ook Dieng plateau met wandeling erg leuk! Weg naar Vulkaan Papandayan is heel erg slecht en is ook echt ver weg. Je kunt je echt afvragen of na Dieng plateau dit veel toevoegt. Het werd ook wel een vol programma alles bij elkaar.
 
De chauffeurs waren goed, redelijk goed Engels, de ene met wat meer uitleg dan de ander, maar in alle gevallen een en al vriendelijkheid, behulpzaamheid en goed rijdend. Een dikke 9!
 
Hoogtepunten voor ons waren:
Duiken met de kinderen op de Gili, Sumatra!!!! En culinaire excursie eindigend met de verlichte fietsen op het plein in Yogja en de rondleiding in Bandung!