Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Gratiëlle Pelders - 26-08-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een geweldige, afwisselende en zeer goed geregelde reis. 
De culinaire excursie in Yogyakarta was erg leuk, bijzonder, goed geregeld en lekker! We verbleven een dag extra en dat zou ik iedereen aanraden.
De lange tocht in een jeep naar en door natuurpark in Sukamade was een avontuur. Het schildpad spotten en uitzetten was weliswaar een toeristische attractie, maar toch wel leuk om een keer mee te maken. De (primitieve) overnachtingsplek is een aanrader. We sliepen gezellig met z'n vijven op één kamer. Het was zeer basic maar daardoor bijzonder en op loopafstand lag het prachtige dorpje.
De fietstocht in Lombok was pittig maar prachtig, doen! Fietsen waren redelijk goede mountainbikes, echter de versnellingen moesten regelmatig 'gefixed' worden door de gids die gelukkig erg handig was. Het leverde een fantastische ervaring op doordat je langs al die dorpen fietst waar je enthousiast wordt begroet.
Bromo (met name de tocht naar het gebied toe) en Ijen zijn beide prachtige vulkanen. Voor de zonsopkomst moet je vroeg opstaan: wij hadden twee keer bewolking maar dat was gewoon pech.
Ook de wandeling in Munduk moet je zeker doen, de gids brengt je naar prachtige plekjes waar je zelf nooit was gekomen. We hebben veel activiteiten gedaan en dus is het aan te raden om een aantal extra rustdagen in te plannen. 

We zijn zeer tevreden over de diverse accommodaties die inderdaad erg gevarieerd waren, van super de luxe tot zeer basaal. We verbleven onder andere aan de voet van de Borobudur, het was erg luxe en het uitzicht was fantastisch. In Kalibaru sliepen we op een hele prettige, mooie en sfeervolle plek. Er was een prachtig zwembad en de mooie kamers hadden ook nog een veranda. Het was fijn om daar twee dagen te zijn. In Kaliklatak sliepen we in een sfeervol huisje waar we het diner geserveerd kregen in onze eigen woonkamer.
De topper was voor ons het resort in Balian Beach. De bungalows waren geweldig en sfeervol. Het was zalig om een eigen stekkie met keuken en een eigen tuin te hebben. Ook een heel fijne plek vonden wij in Sengigi (Lombok); mooi zwembad, fijn restaurant en prima kamers! De accommodatie in Tetebatu was primitief maar goed genoeg. Het personeel was er prettig en het restaurant was prima.
Bij de Rinjani sliepen we wederom in prachtige, sfeervolle bungalows op een prachtige plek en zeer lekker eten! Wij hadden hier graag nog een nacht verbleven. Een zwemvijver, rondlopende paarden en veel kikkers maken plaatje compleet. 
 
Ook over de organisatie zijn we zeer tevreden. De informatievoorziening was goed, chauffeurs en gidsen waren altijd op afgesproken tijd op juiste plek. Prima, veilige chauffeurs. Jammer dat het Engels vaak maar beperkt was. Door autopech moest er een nieuwe taxi geregeld worden van Bromo naar Kalibaru. Bij aankomst in Kalibaru stond er een fruitmand als excuus, erg attent en aardig! De comfortabele treinreis van Yogyakarta naar Malang was een relaxte onderbreking van de busjes en jeeps.