Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
George Vermeulen en Jacqueline Hartman - 10-03-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis Nostalgisch Java inclusief Bromo vulkaan was voor ons een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wij hebben in twee weken veel gedaan, gesproken, gezien, geroken, geproefd en dus meegemaakt. Een overstroming (waardoor de stadswandeling Jakarta helaas niet kon doorgaan) en een vulkaanuitbarsting gaven een extra dimensie aan de reis.
 
Degenen die banden hebben met het oude Indië komen met deze reis volop aan hun trekken. Ik heb het zeer bijzonder gevonden om voor het ouderlijk huis en de school van mijn moeder in Surabaya te staan.  
 
Excursies die we andere reizigers zeker aanraden:
  • Malabar plantage incl. bezoek aan dessa. Geeft inzicht in het dagelijks leven op een grote theeplantage, w.o. het plukken en de verwerking van de thee en het leven van de mensen die daar werken.
  • Fiets excursie (te beginnen met overzetten met bootje) bij Solo met uitstekende lokale lunch. Bezoek aan interessante plattelandsbedrijfjes. 
  • Stadsexcursie Bandung: kennis gemaakt met diverse aspecten van een grote stad, met gebruikmaking van verschillende vormen van openbaar vervoer. Leuke gids!
  • Zonsopgang Borobudur en Bromo: aanrader, maar voor ons helaas niet de mooie zonsopgang door bewolking (regentijd).
 
Het was de reis van ons leven (tot nu toe :-)). Een geweldige ervaring die ons leven heeft verrijkt. We geven de reis een 9 en we raden Footprint Travel inmiddels al aan vrienden en familie aan.


Indonesië reizen - Jaelani, onze eerste chauffeur/gids.Indonesië reizen - Theeplantage Malabar, theeplukster.Indonesië reizen - Wij mochten ook theeplukken.Indonesië reizen - Start fietstocht bij Solo met oversteek rivier.Indonesië reizen - George en Jacqueline fietsend tussen de rijstvelden bij Solo.Indonesië reizen - Plattelandsbedrijfje waar gongs (gamelan instrument) in vorm werden geslagen. (Solo, Java)Indonesië reizen - Autorit naar station Solo na uitbarsting Gunung Kelud.Indonesië reizen - George en Jacqueline met mondkapjes in trein na uitbarsting Gunung Kelud.Indonesië reizen - Overdekt winkelcentrum in Malang.Indonesië reizen - Toko Oen in Malang.Indonesië reizen - Malang, wonen langs het spoor.Indonesië reizen - Desolaat landschap bij de Bromo vulkaan.Indonesië reizen - Een blik in de krater van de Bromo vulkaan.Indonesië reizen - Wayang golek (poppen) maker in Bandung.