Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Frans Urselmann - 07-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Voor de organisatie heb ik maar één woord: geweldig! Als we vragen hadden: werd het opgelost. De chauffeurs kwamen zelf nog met ideeen om te laten zien, niets was teveel voor ze. Onze zoon was ziek en een dag later belde de lokale contactpersoon hoe het met hem ging (bleek dat de chauffeur het had doorgegeven). Bij alles waar wij vragen over hadden, konden we bij haar terecht en dacht zij met ons mee en kwam met oplossingen. Wat een topper is dat!
 
De accomodaties waren allemaal verschillend en op hun eigen manier prachtig. Van authentiek naar heel luxe. Alles was goed verzorgd! Pemuteran sprong er voor ons uit. We kwamen van een drukke week Java in een waar paradijs. Bij alle accomodaties erg lieve mesen. Op verschillende plekken werden we verrast vanwege ons 25-jarig huwelijk, hetzij door erg mooi opgemaakte bedden met rozenblaadjes en verschillende heerlijke toetjes, speciaal voor ons gemaakt.

Alle excursies waren super. Veel geleerd van onze gidsen en heel veel prachtige dingen gezien in de natuur. Wat ik zeker aan zou raden is de Borobudur, de koffieplantages en de rafttocht op de Telaga Waja rivier.
Ook zijn we zelf met onze gids naar de bont gekleurde kampong in Malang geweest. Erg bijzonder om te zien vooral als je het verhaal erachter hoort. Dit is zeker een aanrader. Niet alleen voor de toeristen maar zeker ook voor de mensen daar want zij kunnen door de donaties een beter leven voor zichzelf en vooral voor de kinderen krijgen
 
Het is een reis die ik iedereen aan kan raden. Erg divers. De combinatie Java, Bali en Gili Meno was perfect. Op Java veel gezien en gedaan. Voor mij waren de hoogtepunten daar: de Borobudur, Malang, de culinaire ontdekkingstocht en het koken bij de locals. Oh, en de koffieplantage was ook erg interressant. Op Bali is het weer heel anders met erg mooie tempels, snorkelen, raften en een hele mooie wandeltocht. Gili Meno was een klein paradijsje waar we echt hebben kunnen relaxen. Ik hoop met heel mijn hart dat Gili Meno weer opgebouwd kan worden na de verschrikkelijke aardbeving. In de eerste plaats voor de locals daar en de mensen die daar met zoveel passie werken. Daarbij is het een plekje wat je gewoon gezien moet hebben.